Interesus supainiojusį G. Nausėdą ragina ne tik nusiraminti bei atsiprašyti | KaunoDiena.lt

INTERESUS SUPAINIOJUSĮ G. NAUSĖDĄ RAGINA NE TIK NUSIRAMINTI BEI ATSIPRAŠYTI

Į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) kreipęsis Matas Maldeikis Viešųjų ir privačiųjų interesų įstatymą pažeidusį prezidentą Gitaną Nausėdą ragina atsiprašyti už neetišką elgesį ir grąžinti pinigus už miuziklo „Operos fantomas“ bilietus.

„Siūlyčiau Prezidentui tiesiog atsisėsti ir nusiraminti. Nusiraminus grąžinti pinigus už nemokamus bilietus, atsiprašyti viešai už neetišką elgesį (tebūnie tai neetiškas elgesys, nors man panašiau į mažos vertės kyšio paėmimą) ir pagaliau pabaigti šią istoriją, atleidžiant Bajarūną iš ambasadoriaus pareigų“, – savo feisbuko paskyroje rašo M. Maldeikis, kuris ir kreipėsi į VTEK su prašymu išsiaiškinti apsilankymo miuzikle aplinkybes.

VTEK antradienį nutarė, kad miuzikle „Operos fantomas“ apsilankę prezidentas G. Nausėda ir Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Eitvydas Bajarūnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų įstatymą. Komisija nustatė, kad apsilankymas miuzikle buvo privataus pobūdžio, o už jį sumokėta ambasados lėšomis.

Po tyrimo padaryta išvada, kad prezidentas G. Nausėda pasinaudojo savo statusu ir padėtimi asmeninei naudai – bilietams į spektaklį gauti. Bilietai į spektaklį prezidentui bei jo žmonai taip pat laikytini neteisėta dovana, kurią priimti draudžia Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymas.

Komisija taip pat konstatavo, kad E. Bajarūnas pažeidė įstatymo nuostatas, įpareigojančias nešališkai, sąžiningai ir tinkamai atlikti tarnybines pareigas. Šios nuostatos taip pat draudžia tarnybines pareigas ir tarnybinį statusą naudoti asmeninei naudai gauti bei naudotis ir leisti kitiems naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai, akcentuoja VTEK.

Prezidento, ambasadoriaus ir judviejų sutuoktinių apsilankymas teatre 2023 m. gegužę buvo apmokėtas iš ambasados lėšų. Bilietai į renginį, VTEK pirmininko teigimu, kainavo virš 1600 eurų.

ELTA primena, kad viešoje erdvėje pasirodžius informacijai apie galimą E. Bajarūno mobingą Užsienio reikalų ministerija (URM) ir Prezidentūra susiginčijo dėl to, ar ambasadorius toliau gali tęsti pareigas. Dėl šios situacijos ministerija atliko patikrinimą, kurio rezultatai parodė, kad ambasadorius pažeidė savo įgaliojimus.

Praėjusių metų spalį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis laikinai sustabdė ambasadoriaus E. Bajarūno funkcijas iki kol bus atstatytas konstruktyvus ir produktyvus Lietuvos atstovybės Londone darbas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Su slaptumo žyme

Turime reikalą su valstybinio lygmens skandalu, kuris kelia daug nepatogumų pasaulinėje scenoje, demokratiniai pagrindai patiria seisminio pobūdžio destrukciją.

alis...

durneliai siautėja...

JONAS

Katas bukos bobos išperėtas debiliukas gaLI REIKALAUTI REIKALAUK PAS SAVO DURNA MOTINĖLE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS