Išregistravus partiją, nutrūks jos deleguoto atstovo VRK įgaliojimai | KaunoDiena.lt

IŠREGISTRAVUS PARTIJĄ, NUTRŪKS JOS DELEGUOTO ATSTOVO VRK ĮGALIOJIMAI

  • 2

Seimas šią savaitę priėmė pataisas, kad išregistravus politinę partiją iš Juridinių asmenų registro nutrūktų jos įgaliojimai Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK).

Pataisą inicijavęs Liberalų sąjūdžio seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, kad nebeegzistuojančios partijos atstovas neturėtų būti VRK nariu.

„Negaliu įsivaizduoti, kad VRK sėdi neegzistuojančios partijos atstovas. Buvo susidariusi keista situacija, kuomet sprendimus priimdavo žmonės, kurie pagal taisykles negalėjo būti komisijos sudėtyje“, – frakcijos išplatintame pranešime spaudai sako E. Gentvilas.

Už E. Gentvilo inicijuotus VRK įstatymo pakeitimus balsavo 110 Seimo narių, prieš buvo vienas, susilaikė septyni parlamentarai.

Į VRK sudėtį savo narius deleguoja Lietuvos teisininkų draugija, teisingumo ministras, prezidentas ir politinės partijos, kurios Seimo rinkimuose perkopė 5 proc. rinkimų kartelę.

VRK nariu šiuo metu yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas atstovas Egidijus Viskontas. Partija „Tvarka ir teisingumas“ šiuo metu yra likviduojama, jai susijungus su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) bei visuomeniniu judėjimu „Pirmyn, Lietuva“. Naujoji politinė partija vadinasi „Laisvė ir teisingumas“.

Seimas gegužę turi sudaryti naujos sudėties Vyriausiąją rinkimų komisiją. Pagal įstatymą, Seimas sudaro VRK po rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų. Po praėjusių metų spalį vykusių rinkimų šis terminas sueina gegužės antroje pusėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

t

VRK yra tik pačių didžiausių partijų atstovai, kurie nusprendžia mažųjų partijų likimą. Manau, kad jokių partijų atstovų ten neturėtų būti. Visi kiti VRK nariai yra visiškai nekompetetingi. Teko dalyvauti posėdyje- Matijošaitytė skaitė iš anksto surašytą sprendimą , kuris visiškai neatsižvelgė į posėdyje svarstomo žmogaus argumentus.Teisininkė- (kažkokios advokatų tarybos narė) visiškai nusišnekėjo, o kita pasakė, kad ji su Matijošaitytės skaitomu tekstu nesutinka, bet jai buvo LIEPTA balsuoti už tą tekstą. Manau, kad reikia pertvarkų ne tik Seime, bet ir visose kitose institucijose, nes šiuo metu LIETUVĄ valdo ir už virvučių tampo keli Įtakingi DĖDĖS.

na puiku -vienu libersosiniu gnyda

toj a lia VRK -butu maziau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS