Įvardijo, kuriuos kandidatus demokratų skyriai siūlo į prezidentus | KaunoDiena.lt

ĮVARDIJO, KURIUOS KANDIDATUS DEMOKRATŲ SKYRIAI SIŪLO Į PREZIDENTUS

  • 21

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriai į prezidentus siūlo kelti partijos pirmininko, Seimo narių, buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo kandidatūras.

Šią savaitę, sekmadienį, šios partijos skyriai baigs siūlyti pretendentus dalyvauti kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Kaip BNS informavo Demokratų sąjunga, kiekvienas skyrius gali pateikti po vieną kandidatą.

Tarp pretendentų minimi „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Demokratų frakcijos Seime narys Vytautas Bakas, buvęs krašto apsaugos viceministras ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas.

S. Skvernelis anksčiau žurnalistams yra sakęs, kad nenori antrą kartą kandidatuoti į prezidentus.

2019 metais eidamas premjero pareigas jis, kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, dėl prezidento posto varžėsi su Gitanu Nausėda ir Ingrida Šimonyte. Tuomet S. Skvernelis liko trečias surinkęs 19,58 proc. rinkėjų balsų.

„Šie rinkimai demokratams – labai svarbūs, mes pirmą kartą dalyvaujame prezidento rinkimuose. Džiugina, kad minima ne viena pavardė – tai rodo, kad turime, iš ko rinktis, turime ne vieną galimą kandidatą su šiandienos Lietuvai reikalingomis kompetencijomis. O ką galiausiai deleguosime kaip partijos kandidatą, paskelbsime lapkričio 11-ąją“, – sakė partijos rinkimų štabo vadovas, Seimo narys Lukas Savickas.

Lapkričio 11 dieną partijos kandidatą į prezidentus tvirtins „Vardan Lietuvos“ taryba.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Ekspremjero S. Skvernelio vadovaujama Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ įkurta pernai sausį, daliai politikų atskilus nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Nei vieno tinkamo

Isskyrus E.Vaiku.

Vilnietis

Anonime ka čia sumastei tauta jau tikrai antiek jau nedegradavusi gers negers bet juk žmogelis nesigaudo valstybės reikaluose Jis gali bobelėm pasakoti koks jis generalas ir kaip saldafonas vygdis visus isakymus kas ka lieps nes klausant jo pasisakymus rimti vyrai turėtu suprasti kas lauktu lietuvos su tokiais balvonais valdžioje Kažin ar paprasta pareiškima žmogelis moka parašyti Vientik kaip vyksta debatai tai kiek protingu vyru užduoda rimtus klausimus o Tutkus nieko neišmano nieko nepaklausė tik galvele linksėjo Vaitkui Taip žmogelis ir jankiam linkses Tutkau grybauk uogauk nekvaršik tautai smegenu kaip ir tos varnos Vasiliauskaitė Švenčionienė Pišas ir tas ukru prezidentas nausėda ar Vėgėlė -ungurys

Ali Baba

Ali Baba ir 40 plėšikų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS