Įvertino G. Nausėdos poziciją dėl J. Narkevičiaus: prezidentas stokoja patirties | KaunoDiena.lt

ĮVERTINO G. NAUSĖDOS POZICIJĄ DĖL J. NARKEVIČIAUS: PREZIDENTAS STOKOJA PATIRTIES

Prezidentui Gitanui Nausėdai ketvirtadienį pareiškus nepasitikėjimą susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis apgailestauja, kad, pasak jo, šalies vadovas, stokodamas patirties savo poste, pasidavė opozicijos spaudimui ir organizuotam puolimui prieš J. Narkevičių.

„Reaguojame su apgailestavimu, kad prezidentas pasidavė konservatorių, opozicijos bandymui diskredituoti ministrą. Bandymui, kuris buvo organizuotas, kuris buvo planuotas ir kuriame nėra jokio realaus pagrindo abejoti ministro kompetencija“, – ketvirtadienį G. Nausėdai pareiškus nepasitikėjimą J. Narkevičiumi sakė R. Karbauskis.

Kartu „valstiečių“ lyderis patikino, jog J. Narkevičius, valdančiųjų nuomone, neturi pagrindo trauktis iš susisiekimo ministro pareigų.

Paklaustas, ar verta valdantiesiems veltis į konfliktą su Prezidentūra, R. Karbauskis atsakė, kad darbas toliau vyks normalus, o konflikto, pasak jo, nėra.

„Čia nėra konfliktas su Prezidentūra. Jokio konflikto nėra, mes kaip ir dirbom, taip ir dirbsime vardan Lietuvos žmonių labo. Jei šnekėti apie šią situaciją, prezidentas tikriausiai savo praktikoje pirmą sykį susiduria su tokia situacija. Jeigu jis būtų prezidentu ilgesnį laiką, jis būtų supratęs, kad čia dabar nieko naujo nevyksta – tai sistemiška, planuojama“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis taip pat aiškino J. Narkevičiaus skandalų priežastis.

„Paaiškinimas mums – akivaizdus: jį sąmoningai bando išstumti iš tos ministerijos, tikėdamiesi, kad į ją ateis kas nors, kas nedrįs kelti klausimų dėl buvusio ministro Roko Masiulio sprendimų, dėl to, kas ten yra pridirbta per ilgus metus“, – teigė LVŽS pirmininkas.

Šalies vadovas G. Nusėda susisiekimo ministrui J. Narkevičiui ketvirtadienį išreiškė nepasitikėjimą ir paragino jį trauktis iš užimamų. Prezidentūroje apie tai pranešė prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis.

„Ministras savo sprendimais parodė, kad jo veiklos ir darbo kultūra yra netinkama šioms atsakingoms pareigoms XXI a. Vyriausybei. Prezidentas tikisi, jog valdančiajai koalicijai užteks sveiko proto, kad valstybė netaptų vieno netinkamai dirbančio ministro įkaite“, – sakė prezidento patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

ALGIS

JEIGU PREZIDENTAS PALIKS NARKEVIČIŲ RAMYBĖJE , TAI BUS KAIP VALINSKAS SAKĖ'' BOBA BE KIA ...Š.Ų .

tai

>Antanas. Antanėli, toks balsingas, o 30 metų tylėjai, per tą laiką susiformavo visuotinė politikų praktika nemokėti už kviestinius pietus ar vakarienę , dabar tik eilinė konserwų intriga. Juokingiausia esą ūkininkai su visomis lengvatom ir dotacijomis skursta nors jiems net mokesčių nepakėlė, o logistikos kompanijų vairuotojai protestuoja prieš jiems įstatymiškai suteiktas geresnes sąlygas, nors realiai jie net lietuviškai nesupranta , šeimininkas liepė - važiuoja.

Ęęęę

Kaltas ,kad rūpinasi Tauta ,kelia atlyginimus , pensijas.O Lanzberginiams nepatinka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS