Kreipėsi į ministrą dėl vakcinos poveikio sunkiems ligoniams | KaunoDiena.lt

KREIPĖSI Į MINISTRĄ DĖL VAKCINOS POVEIKIO SUNKIEMS LIGONIAMS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Justas Džiugelis kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, prašydamas išsiaiškinti, ar farmacijos gamintojo „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19 galima skiepyti žmones, sergančius sunkiomis, lėtinėmis ir plaučių ligomis.

Prieš kelias dienas Lietuvą pasiekė pirmoji farmacijos kompanijos „AstraZeneca“ vakcinų siunta. Šia vakcina planuojama skiepyti tik 18–55 metų amžiaus grupės žmones, nes nėra užtektinai duomenų apie jos poveikį vyresniems asmenims. Deja, kol kas nėra žinių ir apie kitų dviejų į Lietuvą tiekiamų vakcinų gamintojų – „Pfizer“ ir „Moderna“ – skiepų poveikį didelės rizikos grupei priklausantiems sunkiems ligoniams, nors jiems šie skiepai yra gyvybiškai svarbūs.

Sunkiomis, lėtinėmis ir plaučių ligomis sergantys žmonės ne veltui priskiriami didelės rizikos grupei – koronavirusas šiems ligoniams yra ypač pavojingas.

„Sunkiomis, lėtinėmis ir plaučių ligomis sergantys žmonės ne veltui priskiriami didelės rizikos grupei – koronavirusas šiems ligoniams yra ypač pavojingas. Dėl ligos jie nuolat bendrauja su gydytojais, vyksta į sveikatos priežiūros įstaigas, negali išsiversti be šeimos narių pagalbos. Negaudami vakcinos nuo COVID-19, žmonės kasdien rizikuoja ne tik sveikata, bet ir gyvybe. Privalome pasirūpinti, kad, atėjus laikui, nebus jokių kliūčių šiems asmenims skiepytis“, – įsitikinęs J. Džiugelis.

Parlamentaras sveikatos apsaugos ministro prašo susisiekti ne tik su „AstraZeneca“, bet ir kitų dviejų į Lietuvą tiekiamų vakcinų gamintojais „Pfizer“ bei „Moderna“, kad būtų išaiškintas skiepų poveikis būtent sunkiomis, lėtinėmis ir plaučių ligomis sergantiems ligoniams.

„Suprantu, kad dėl pandemijos Sveikatos apsaugos ministerija patiria didžiulių iššūkių. Vis dėlto kiekviena gyvybė yra svarbi ir, neturėdami atsakymų į svarbiausius klausimus, rizikuojame jų prarasti dar daugiau“, – sako Seimo narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Teresė

mano klausimas,jeigu yra sutrikęs širdies ritmas,reikia gerti kraują skystinančius,kad nesusidarytų krešuliai,ar vakcina nepadidins krešulių susidarymo riziką,nes kaip tik pasaulyje buvo mirčių nuo kraujo krešulių

Tam yra gydytojai

Kurie registruos pacientus vakcinacijai, dziugelio čia nereikia

Kam tas šou?

Ministrui toks klausimas jau seniai pačiam turėjo kilti ir atsakymą jis turėjo pateikti visuomenei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS