J. Narkevičiaus prioritetai – žvyrkelių asfaltavimas, lengvatos šeimoms | KaunoDiena.lt

J. NARKEVIČIAUS PRIORITETAI – ŽVYRKELIŲ ASFALTAVIMAS, LENGVATOS ŠEIMOMS

Naujasis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, jog pirmieji jo darbai bus aiškintis situaciją dėl žvyrkelių asfaltavimo, taip pat rengtis kuo greičiau įvesti transporto lengvatas šeimoms.

Darbus aptarė su premjeru

Darbus ir prioritetus su premjeru Saulium Skverneliu ketvirtadienį aptaręs ministras žurnalistams teigė, kad pirmenybę teiks gilinimuisi į strateginius srities projektus, mobilumo paketą, ir „ypatingai žvyrkelių asfaltavimui“

„Šiandien, rytoj susitinku su kelininkais, geležinkeliečiais, su uosto direkcija. Šiandien turiu susitikimą, kalbėsime ir apie žvyrkelių, ir apie organizavimo darbą inspekcijos, kontrolės vykdymą būtent kelių tematika“, – žurnalistams po susitikimo sakė jis.

J. Narkevičiaus pirmtakas Rokas Masiulis sulaukė jį delegavusių „valstiečių“ kritikos dėl pernelyg lėtai asfaltuojamų žvyrkelių. J. Narkevičius sako dar nespėjęs įvertinti, kiek ši kritika buvo pagrįsta.

Jis taip pat pabrėžė, kad nuo rugsėjo startuojant Šeimos kortelės iniciatyvai, su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais ir kitomis institucijomis kalbėsis apie konkretesnes galimybes taikyti transporto lengvatas daugiavaikėms ar neįgalius vaikus auginančioms šeimoms dar šiemet.

„Šiandien su Lietuvos automobilių kelių direkcija ir su kitais kalbuosi apie konkretumus. Nėra numatyto rezervo, lėšų lengvatoms – dabar dirbu šiuo klausimu. Stengsimės, kad ir geležinkelis, ir kelių transportas galėtų turėti tokias galimybes“, – sakė J. Narkevičius.

Anot ministro, lengvatoms reikėtų apie 5 mln. eurų.

„Siekiame, kad ta galimybė (lengvatų – BNS) būtų iki sausio. Bet tikimybė yra maža (...). Ruošiame pasiūlymus biudžetui, ta tema dirbame. Premjero palaikymas yra – ne tik palaikymas, bet ir užduotis spręsti tą temą, nes ji patvirtinta Seime, Vyriausybės programoje“, – tikino jis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, iš viso prašymus jau užpildė 6600 gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, joms įvairias nuolaidas teisk 17 įmonių, tarp jų – prekybos centrai „Maxima“, „Rimi“, „Vichy“ vandens parkas, „Litexpo“ parodų rūmai.

Kalbėdamas apie politinę komandą, J. Narkevičius sako, kad ketvirtadienį darbą pradeda viceministras Vladislavas Kondratovičius.

Ministerijos kancleriu turėtų būti paskirtas buvęs kelių policijos vadovas Gintaras Aliksandravičius, ministerijoje šiuo metu dirbantis patarėju kelių ir oro transporto saugos klausimais.

Pratę prie neigiamos informacijos

J. Narkevičius sako, kad jo atstovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcija – krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA–KŠS) yra pratusi prie neigiamos informacijos.

Tai jis žurnalistams tvirtino ketvirtadienį paklaustas, ar tyrimas dėl LLRA–KŠS frakcijos narės Irinos Rozovos bei pateikta Valstybės saugumo departamento medžiaga pakenks visos frakcijos ar politinės partijos reputacijai.

„Esame pripratę, kad dažnai teikiama informacija apie mus yra „arba blogai, arba nieko“, – pridūrė jis.

Esame pripratę, kad dažnai teikiama informacija apie mus yra „arba blogai, arba nieko.

Ministras taip pat pabrėžė, kad I. Rozova nepriklauso LLRA-KŠS partijai, o pati frakcija kol kas nėra aptarusi šios politikės likimo.

„Žinau, kad pozicija yra tokia: jei sukuriama grupė ar komisija, tegu ji dirba, aiškinasi, mes už skaidrumą, už išaiškinimą visų elementų. Aišku, suvokdami tai, kad tai nebūtų raganų medžioklė, nebūtų politikavimo, o būtų darbinis reikalas“, – teigė jis.

Valstybės saugumo departamento pažymoje nurodoma, kad I. Rozova skirtingais laikotarpiais su Rusijos diplomatais tarėsi dėl finansinės paramos Rusų aljanso rinkiminei agitacijai, užsakomųjų straipsnių finansavimo. Anot VSD, politikė su Rusijos diplomatais aptarinėjo galimybes Rusų aljansui formuoti bendrą tautinėms mažumoms atstovaujantį politinį junginį  su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, aptartos iniciatyvos jungtis su Lietuvos rusų sąjunga.

Saugumo duomenys apie I. Rozovą 2018 metų sausį pateikti Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, kai buvo sprendžiamas klausimas, ar suteikti jai leidimą dirbti su įslaptinta informacija.

GALERIJA

  • J. Narkevičiaus prioritetai – žvyrkelių asfaltavimas, lengvatos šeimoms
  • J. Narkevičiaus prioritetai – žvyrkelių asfaltavimas, lengvatos šeimoms
  • J. Narkevičiaus prioritetai – žvyrkelių asfaltavimas, lengvatos šeimoms
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ALGIS

TAI JAU IR ŠITAS ASFALTUOSIS ŽVYRKELIUKĄ

lietuvis

Visai kaip Lenkijoje,tik kelius tiesia ir jaunas seimas pamalonina.Kaip papuga kartoja kas darosi jo tevyneje.Neseniai lenkai buvo klaikus lietuviu priesai,o tie asilai valstieciai musu amzinus priesus i valdzia suleido,kaip lapes i vistide.Glusiai.Ir kodel tik jaunoms seimoms padesite,o ne pensininkams,kurie visa gyvenima paskyre valstybes sukurimui.Ir kodel tik zvirkelius skubes asfaltuoti,kai greitkeli nuo Marijampoles iki Lenkijos sienos kuo greiciau reik uzbaigti ir nuo Kauno iki Panevezio pradeti tiesti keturias eiles.O lenkas laksto kazkur padebesiais ir pasakas pasakoja.Matyt kad profesonalus isrinko kaimieciai...........

Alis...

keliai,- tai valstybės kraujagyslės... o jaunos šeimos, tai valstybės pamatas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS