JT Generalinės Asamblėjos renginyje G. Landsbergis pasisakys dėl Rusijos atsakomybės | KaunoDiena.lt

JT GENERALINĖS ASAMBLĖJOS RENGINYJE G. LANDSBERGIS PASISAKYS DĖL RUSIJOS ATSAKOMYBĖS

Kitą savaitę Niujorke vyksiančiame Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos renginyje Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pasisakys dėl atsakomybės už Rusijos agresiją bei jos nusikaltimus prieš Ukrainą.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat dalyvaus Niujorke vyksiančioje  neformalioje ES užsienio reikalų taryboje, JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) organizuojamame Transatlantiniame ministrų susitikime ir dvišaliuose susitikimuose su kolegomis iš įvairių pasaulio regionų.

Vizito programoje yra numatyti ministro G. Landsbergio susitikimai su Jungtinių Tautų, Pasaulio ekonomikos forumo bei kitų organizacijų vadovais bei su akademinės bendruomenės atstovais, sekmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

G. Landsbergis taip pat dalyvaus Lietuvoje politinę veiklą vykdančios Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos rengiamoje diskusijoje apie grėsmes Baltarusijos suverenitetui ir kituose renginiuose.

Visą kitą savaitę, rugsėjo 18-22 dienomis, Niujorke vyks Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos renginiai.

Jau 78 kartą rengiamoje Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjoje bendrųjų debatų dalyviai ieškos bendro sutarimo, kaip spręsti globalias problemas, su kuriomis susiduria šiuolaikinis pasaulis (karai ir konfliktai, tvarus vystymasis, humanitariniai iššūkiai, klimato kaita, iššūkiai globaliai ekonomikai) bei tarsis dėl Generalinio sekretoriaus siūlomo Ateities pakto elementų.

Pagrindinė šių metų bendrųjų debatų tema – „Pasitikėjimo atkūrimas ir pasaulinio solidarumo atgaivinimas: Darbotvarkės iki 2030 m. ir jos darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo spartinimas siekiant taikos, klestėjimo, pažangos ir tvarumo visiems“.

Per vizitą Niujorke ministras G. Landsbergis kartu su kitų šalių ministrais taip pat ketina pasirašyti sutartį dėl Biologinės įvairovės už nacionalinės jurisdikcijos ribų sutartį. Ja siekiama išsaugoti ir tvariai valdyti jūrų biologinę įvairovę už teritorinės jūros išskirtinės ekonominės zonos ribų esančiose akvatorijose.

Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 78-ojoje sesijoje taip pat dalyvaus ir prezidentas Gitanas Nausėda. Lietuvos vadovo pranešimas Generalinėje Asamblėjoje numatytas trečiadienį. Prezidentas į pasaulio šalių lyderius kreipsis jau penktą kartą.

Gairės: Gabrielius Landsbergis, karas Ukrainoje, Rusijos atsakomybė, JT Generalinė Asamblėja
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS