K. Bartoševičiui – teismo kirtis: uždraudė disponuoti pinigais banke, byloje yra ieškinys | KaunoDiena.lt

K. BARTOŠEVIČIUI – TEISMO KIRTIS: UŽDRAUDĖ DISPONUOTI PINIGAIS BANKE, BYLOJE YRA IEŠKINYS

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį trims mėnesiams pratęsė seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus laikiną apribojimą naudotis turimais pinigais.

„Teismas pratęsė trims mėnesiams K. Bartoševičiui laikiną nuosavybės teisių apribojimą į jo pinigines lėšas, esančias banke, ir visiškai uždraudė jomis disponuoti. Šį sprendimą teismas motyvavo tuo, kad byloje jau yra pareikštas vienas civilinis ieškinys ir gali būti pareikšta daugiau, todėl taip yra siekiama užtikrinti galimą civilinio ieškinio ar ieškinių įvykdymą“, – BNS informavo teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Nuosavybės teisės apribojimo pratęsimo terminas bus skaičiuojamas nuo ketvirtadienio.

Bylose civilinius ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo paprastai pareiškia nukentėjusieji.

Panevėžio apygardos teismo nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Liepos pabaigoje K. Bartoševičiaus dėl vaikų prievartavimo ir tvirkinimo buvo perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui, posėdžio data dar nepaskirta, laukiama iš atostogų grįžtančių teisėjų.

K. Bartoševičius kaltinamas dėl dviejų seksualinio prievartavimo ir keturių jaunesnio nei 16 metų amžiaus asmens tvirkinamųjų veiksmų epizodų, taip pat dėl keturių mažamečių vaikų nesunkaus sveikatos sutrikdymo epizodų.

Eksparlamentaras kaltę neigia.

K. Bartoševičiui lieka galioti anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas.

Kaip sakė generalinė prokurorė Nida Grunskienė, Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki 5 metų, o dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

K. Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu.

Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio.

Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė sausio pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

tai gal vis tik tai

Neringa Venckienė buvo teisi ... ?

Gera \\\\\.../////

iškrypėliams "laisvoj" Lietuvoj.

Ko jis ne kalejime??

Kas jis tox?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS