K. Mažeika: Vyriausybė kol kas atideda dviejų ministerijų jungimą | KaunoDiena.lt

K. MAŽEIKA: VYRIAUSYBĖ KOL KAS ATIDEDA DVIEJŲ MINISTERIJŲ JUNGIMĄ

Vyriausybė kol kas atideda planus jungti Ekonomikos ir inovacijų ir Energetikos ministerijas, nes artimiausiu metu teks priimti daug svarbių su ekonomika susijusių sprendimų, sako aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Vyriausybė trečiadienį planavo priimti sprendimą naikinti Ekonomikos ir inovacijų ministeriją, ją prijungiant prie Energetikos ministerijos, taip pat perduodant ir dalį Aplinkos ministerijos funkcijų, tačiau šis klausimas išimtas iš darbotvarkės.

„Tai greičiausiai bendra Vyriausybės pozicija, atsižvelgiant į tai, kad didžiulis krūvis ir dėmesys yra kreipiamas į Ekonomikos ir inovacijų ministeriją. Šiai ministerijai turbūt artimiausioje perspektyvoje teks priimti labai daug sprendimų. Todėl manau, kad tos diskusijos vis dar vyksta. Tikėkimės, kad tie sprendimai bus priimti racionalūs ir patys geriausi“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė K. Mažeika.

Jis nekonkretizavo, kuriam laikui šie planai atidedami.

Aplinkos ministerija teigė nesutinkanti su ministerijų jungimą numatančiais įstatymų projektais – jie teikiami neįvertinus funkcijų bei neatlikus kaštų ir naudos analizės.

Anksčiau planuota, jog iki šių metų spalio 1 dienos sujungus ministerijas, nauja institucija vadintųsi Darnios ekonomikos, energetikos ir klimato ministerija.

Premjeras Saulius Skvernelis kovo pradžioje teigė, kad naujai ministerijai galėtų būti perduotos šiuo metu Aplinkos ministerijai pavestos funkcijos, susikusios su pastatų renovacija, žaliąja energetika.

Prezidentas Gitanas Nausėda vasario viduryje teigė, kad Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijas sujungti galima, tačiau tai neturi būti daroma mechaniškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kad

Ką Mažeika sako šiandien-netikiu Ponas Mažeika-su balandžio pirma )))

Dėl Dievo

tik jūs pabaikit tas reformas ant reformų. Kam griauti seną sistemą jeigu ji gerai dirba? Neturit svarbesnių darbų kaip visur kelti sumaištį ir nereikalingus rūpesčius?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS