K. Navickas: pasiūlymą kandidatuoti į žemės ūkio ministrus gavau dešimtą ryto | KaunoDiena.lt

K. NAVICKAS: PASIŪLYMĄ KANDIDATUOTI Į ŽEMĖS ŪKIO MINISTRUS GAVAU DEŠIMTĄ RYTO

Antrasis konservatorių kandidatas į žemės ūkio ministrus, buvęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas sako pasiūlymą kandidatuoti gavęs sekmadienį, dešimtą ryto, todėl dabar maksimaliai besiruošiantis pirmadienį vyksiančiam susitikimui su prezidentu Gitanu Nausėda.

„Aš pasiūlymą gavau šiandien, 10 valandą ryto. Dabar maksimaliai koncentruojuosi į prioritetus, programas ir ruošiuosi rytojaus susitikimui“, – BNS sekmadienį sakė K. Navickas.

Jis teigė, kad vienas jo prioritetų, jeigu būtų paskirtas ministru, būtų sprendimų skaidrumas, taip pat – didesnis dėmesys smulkiesiems ūkininkams.

Dabar maksimaliai koncentruojuosi į prioritetus, programas ir ruošiuosi rytojaus susitikimui.

„Vienas iš prioritetų būtų sprendimų priėmimų skaidrumas. Turiu mintyje, kad sprendimai dėl žemės ūkio finansavimo, išmokų dydžio būtų matomi viešai. Antras dalykas, kad ne tik didieji ūkininkas galėtų turėti lemiamus balsus, lemiamą svorį“, – teigė kandidatas.

„Kitas dalykas, kas yra mano „arkliukas“, tai – žemės ūkio žaliasis kursas, klimato kaita, tai čia visa aprėptimi buvo yra yra persipynę su Aplinkos ministerijos kuruojamomis sritimis“, – pridūrė jis.

K. Navickas taip pat teigė sieksiantis efektyvumo pavaldžiose įstaigose, jų funkcijų peržiūrėjimo.

„Dar vienas iš prioritetų – efektyvumas pavaldžiose įstaigose, optimaliausia institucinę sąranga, jeigu funkcijos dubliuojasi su privačiu sektoriumi, kad tokių funkcijų nevykdyti“, – kalbėjo K. Navickas.

Kandidato teigimu, žemės ūkį regionuose reiktų stiprinti skatinant ūkininkų kooperaciją.

„Viena iš priemonių, kurią reikia skatinti, tai ūkininkų kooperacija arba surasti miestų bendruomenes, kurios galėtų mažiesiems ūkininkams suformuoti pilnus krepšelius. Dabar bėda yra, kad paprastai ūkininkas turi du ar tris produktus, kuriuos gali parduoti tiesiogiai – tas yra daroma, bet tas nėra efektyvu“, – teigė K. Navickas.

„Jeigu yra tik toks asortimentas, tada jokių galimybių nėra dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, tai reikia šitą išspręsti“, – pridūrė jis.

K. Navickas – antras konservatorių pasiūlytas kandidatas į žemės ūkio ministrus. Prieš tai pasiūlytos dabartinės Žemės ūkio ministerijos kanclerės Dalios Miniataitės kandidatūrą prezidentas G. Nausėda penktadienį atmetė.

Šalies vadovas gyrė D. Miniataitę už patirtį žemės ūkio sektoriuje, tačiau teigė iš jos tikėjęsis „ne tik veiksmų trumpuoju laikotarpiu, bet visos kadencijos laikotarpiu“, taip pat ir „žalios Lietuvos“ idėjos įgyvendinimo vizijos.

K. Navickas 2016-2018 metais dirbo aplinkos ministru premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje.

S. Skvernelis 2018 metų pabaigoje, motyvuodamas poreikiu „perkrauti“ Ministrų kabinetą, atleido K. Navicką iš pareigų kartu su švietimo ir kultūros ministrėmis – Jurgita Petrauskiene ir Liana Ruokyte-Jonsson.

K. Navickas tąkart taip pat buvo pareiškęs, kad nemato galimybės toliau dirbti su S. Skverneliu. 

50-metis K. Navickas Vilniaus universitete baigęs Istorijos bakalaurą, Mykolo Romerio universitete – viešojo administravimo magistrą.

Beveik dešimtmetį jis dirbo ekspertu viešojoje įstaigoje „Baltijos aplinkos forumas“, vadovavo Regioninio aplinkos centro Centrinei ir Rytų Europai biurui Lietuvoje, o pastaruoju metu ėjo bendrovės „Vėjo projektai“ Plėtros ir inovacijų skyriaus pavaduotojo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lietuvis

Gal jau išskrido iš Baltarusijos parvežtas NENDRINUKĖS?

SER

JEIGU BROILERIS LANSBERGIS TINKA I URM TAI KODEL NAVISKAS GALI NETIKT?))

to Laimės

ar seniai iš durnyno?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS