Kalėjimų tarnyba: V. Gapšiui išskirtinių teisių nebus | KaunoDiena.lt

KALĖJIMŲ TARNYBA: V. GAPŠIUI IŠSKIRTINIŲ TEISIŲ NEBUS

  • 70

Nors Vytautas Gapšys išsaugojo Seimo nario mandatą, tačiau sėdėdamas kalėjime atlyginimo negaus ir savo rinkėjams atstovauti negalės. Kalėjimų tarnyba aiškina, jog V. Gapšio prašymo leisti nuotoliu prisijungti prie komiteto posėdžių tenkinti neketina, mat kalėjime jis jokių išskirtinių teisių neturi. Plačiau – LNK reportaže.

Ketvirtadienį V. Gapšys trumpam pasirodė Seime. Atkeliavo lydimas pareigūnų, tiesiai iš kalėjimo.

„Mes galime spėti, kad yra tarsi laukiama Aukščiausiojo Teismo sprendimo“, – sakė Vilniaus universiteto docentas Gintautas Bartkus.

V. Gapšys nuo šiol rinkėjams atstovaus iš kalėjimo.

„Kaip ir konstitucinė pareiga jam yra atstovauti jo rinkėjus, bet jis nuteistas, jam paskirta terminuota laisvės atėmimo bausmė. Jis neturi jokio išskirtinumo pagal bausmių vykdymo kodeksą ir mūsų vidines tvarkas“, – sakė Lietuvos kalėjimų tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kairys.

V. Gapšys prašo leidimo prisijungti prie komiteto posėdžių. Tačiau kalėjimo vidaus taisyklės jam neleidžia turėti telefono, įsigyti ar laikyti kompiuterį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes neprivalome jam suteikti išskirtinės teisės dalyvauti nuotoliu komiteto ar Seimo posėdžiuose“, – sakė M. Kairys.

Įsiteisėjus teismo nuosprendžiui, V. Gapšys nebegauna Seimo nario atlyginimo, tačiau vis dar turi keturias patarėjas, kurioms išmokami atlyginimai iš mokesčių mokėtojų pinigų.

„Nematau labai didelės problemos tame ar labai didelio nuostolio valstybei“, – sakė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Seimo kanceliarija nurodo, kad Seimo nario patarėjo alga svyruoja nuo 2 tūkst. 46 iki 2 tūkst. 976 eurų per mėnesį popieriuje, jei dirba visu etatu. Kad įkalintas Seimo narys nebeturi teisės į atlyginimą, nurodo Seimo statutas.

Jis neturi jokio išskirtinumo pagal bausmių vykdymo kodeksą ir mūsų vidines tvarkas.

„Ką daryti patarėjomis tokiu atveju, nėra niekur parašyta. Kanceliarija neturi pagrindo kaip nors joms nemokėti atlyginimo. Jis gali skirti pavedimus savo patarėjoms. Jei jos sakys, kad dirba, o tik Seimo narys gali vertinti jų darbą, nes tai yra politinio pasitikėjimo pareigūnai. Jis gali registruoti projektą Seimo duomenų bazėje net būdamas įkalinimo įstaigoje“, – sakė Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

Kokius pavestus darbus dabar atlieka, būtų galima paklausti pačių patarėjų, tačiau nė vienos iš jų nėra darbo vietoje.

Kokiu būdu Seimo narys paveda pavedimus patarėjoms? „Čia jau jo reikėtų klausti. Čia tikrai ne mums atsakyti. Gal jis surašė joms užduotis keturiems metams į priekį“, – teigė P. Saudargas.

„Per žmoną, per advokatus. Nors žmogus sėdi kalėjime, tačiau ne negyvenamoje saloje“, – sakė A. Mazuronis.

Nuteistajam priklauso keturi skambučiai po penkiolika minučių per savaitę. Neribojami skambučiai tik vaikams. Taip pat keturi trumpalaikiai susitikimai ir vienas ilgalaikis šeimos nariams.

„Tarsimės valdyboje po ketvirtadienio balsavimo. Būtų galima kreiptis į Konstitucinį teismą“, – kalbėjo P. Saudargas.

V. Gapšys yra apskundęs apeliacinio teismo nuosprendį.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Anonimas

Ir kaip seimas nubalsavo,nes lanzberginių kultas taip liepė ,juk jie visi vagyssurišti viena virvele ,tai ir paliko seime žmones juokinti ir visą pasaulį.

2013 m politinė šiukšlė

Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje nuteistas Vytautas Gapšys: būsiu Seimo pirmininkas Skaitykite daugiau:

nuteisė

seimo narį vagį aferistą, automatiškai praranda mandatą. Kiti variantai durniams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS