Kandidatus į Kupiškio mero postą kol kas planuoja kelti penkios partijos | KaunoDiena.lt

KANDIDATUS Į KUPIŠKIO MERO POSTĄ KOL KAS PLANUOJA KELTI PENKIOS PARTIJOS

  • 1

Baigiantis politinės kampanijos dalyvių registracijai Kupiškio rajono mero rinkimuose, apie ketinimus kelti savo kandidatus pranešė penkios partijos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, kol kas politinės kampanijos dalyviais registravosi Liberalų sąjūdis, Lietuvos regionų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija per gegužę vykusį suvažiavimą yra nutarusi į Kupiškio rajono merus kelti buvusio Kūno kultūros ir sporto departamento vadovo Algirdo Raslano kandidatūrą.

Pirmadienis yra paskutinė diena registruotis politinės kampanijos dalyviu. Nesiregistravusieji šiuose rinkimuose negalės dalyvauti.

Rinkimų kodeksas numato, kad politinės kampanijos dalyviais registruotis privalo politinės organizacijos, kurios planuoja kelti kandidatus į merus šiuose rinkimuose. Taip pat – teisę būti kandidatais turintys fiziniai asmenys, ketinantys išsikelti savarankiškai.

Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai vyks spalio 8 dieną.

Čia rengti naujus mero rinkimus prireikė, kai Lietuvos apeliacinis teismas gegužės 11 dieną pripažino konservatorių keltą merą Dainių Bardauską kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, kurstymo suklastoti dokumentą ir uždraudė eiti vadovaujamas pareigas.

Atsižvelgdama į teismo sprendimą, Vyriausioji rinkimų komisija gegužės 16 dieną panaikino politiko mandatą.

D. Bardauskas tokį sprendimą apskundė, tačiau teismas jo skundą atmetė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puola

kaip muses prie 6udo!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS