Kariniame parade Kinijoje Lietuvai atstovaus ambasados diplomatas | KaunoDiena.lt

KARINIAME PARADE KINIJOJE LIETUVAI ATSTOVAUS AMBASADOS DIPLOMATAS

  • 0

Kariniame parade Pekine kitą savaitę Lietuvai atstovaus ambasados Kinijoje laikinasis reikalų patikėtinis, BNS pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Parade, kuriame bus minimos Japonijos kapituliacijos Antrajame pasauliniame kare metines, nebus daugelio kaimyninių ir Vakarų šalių lyderių.

Renginio metu Kinijos sostinės centrinėje Tiananmenio aikštėje pražygiuos 12 tūkst. karių ir pravažiuos 500 karinės technikos vienetų, o padangėje praskris beveik 200 orlaivių.

Kinijos pareigūnai nurodė, kad šiose iškilmėse dalyvaus 24 valstybių ir vyriausybių vadovai, tarp jų – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye (Pak Gjunhė) ir Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Jacobas Zuma (Jakobas Zuma). Taip pat atvyks Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas).

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas yra vienintelis iš ten ketinančių dalyvauti Europos Sąjungos valstybių arba vyriausybių vadovų. Prancūzija ir Italija pasiųs savo užsienio reikalų ministrus, bet JAV, Vokietijai ir Kanadai atstovaus tik Pekine dirbantys jų ambasadoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS