Ketvirtoje vietoje likęs V. P. Andriukaitis: padarėme gerą įdirbį ateičiai | KaunoDiena.lt

KETVIRTOJE VIETOJE LIKĘS V. P. ANDRIUKAITIS: PADARĖME GERĄ ĮDIRBĮ ATEIČIAI

Trečią kartą į šalies prezidento postą kandidatavęs socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis teigia, kad preliminariai užimta ketvirta vieta yra geras įdirbis ateities rinkimams.

„Mes ir planavome kažkur trečią-ketvirtą vietą. (...) Visiškai neblogai (vertinu – BNS). Startavome iš labai sudėtingos pozicijos, per mėnesį konsolidavome mūsų pajėgas, padarėme gerą įdirbį ateičiai, manau, kad tai prisidės prie Europos Parlamento rinkimų ir neabejotinai žiūrėsime į 2020 metus (Seimo rinkimus – BNS)“, – žurnalistams pirmadienio naktį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) štabe sakė V. P. Andriukaitis.

Pasak V. P. Andriukaičio, lyderių trejetas prezidento rinkimuose buvo gana prognozuojamas, o premjero Sauliaus Skvernelio atsidūrimą trečiojoje vietoje ir nepatekimą į antrąjį turą jis pavadino „gana logišku“.

Startavome iš labai sudėtingos pozicijos, per mėnesį konsolidavome mūsų pajėgas, padarėme gerą įdirbį ateičiai.

„Manau, kad S. Skvernelio pasirodymas gana logiškas, vertinant jų taktiką, klaidas (...) Aš manau, kad daug jis darė suklydimų, ypač dėl pareiškimų užsienio klausimais, ir dėl provokavimo būsimos Seimo krizės – klaidų buvo daug“, – sakė eurokomisaras.

Anot jo, tokios tariamos S. Skvernelio klaidos yra šansas socialdemokratams stiprinti savo pozicijas, bet eurokomisaras kategoriškai atmetė dalyvavimą naujojoje galimoje Vyriausybėje.

„Jokiu būdu. 2020-ų metų rinkimams dabar reikia stiprinti mūsų pačių pozicijas – tai yra tikslas, būtinas tikslas – susigrąžinti įtaką, rinkėjus, sustiprinti visuomenės nuomonę ir labai aktyviai, labai solidžiai pasirengti 2020-ųjų rinkimams. Palikite tuos (likusius – BNS) metus tiems, kurie valdo“, – kalbėjo V. P. Andriukaitis.

Jis taip pat teigė neketinąs remti nė vieno kandidato per antrąjį prezidento rinkimų turą.

„Kodėl mes turime ką nors remti? (...) Aš manau, kad apskritai tai nėra veikiantis rinkėjus reikalas. Kiek mačiau visokias paramas, tai įtaka tų paramų rinkėjams yra nedidelė“, – svarstė politikas.

Paklaustas, kuris iš rinkimų lyderių jam artimesnis pagal programines nuostatas – Gitanas Nausėda ar Ingrida Šimonytė – politikas atsakė: „Nei vienas, nei kitas.“

Pasak V. P. Andriukaičio, dabar jis ketina „truputį pailsėti“, tęsti darbus Europos Komisijoje, padėti Europos Parlamento rinkimuose socialdemokratams.

V. P. Andriukaitis dalyvavo 1997 ir 2002 metų šalies vadovo rinkimuose. Tuomet jis atitinkamai surinko 5,65 proc. ir 7,2 proc. balsų.

Pirminiais duomenimis, šių metų prezidento rinkimuose į antrąjį rinkimų turą išėjo ekonomistas Gitanas Nausėda ir Seimo narė, konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė. Trečias liko premjeras Saulius Skvernelis. V. P. Andriukaitis – ketvirtas.

Dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės antroji kadencija baigiasi liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

BezdzioniuPlaneta

Gales dabar ateiciai desimt metu ziureti i Meksikos Plikojo subine

BezdzioniuPlaneta

Jo, padare achujiena. Tauta turi pasirinkima OZYS ar OZESNIS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS