Kilo nepasitenkinimas dėl lenkams atitekusio komiteto vicepirmininko posto | KaunoDiena.lt

KILO NEPASITENKINIMAS DĖL LENKAMS ATITEKUSIO KOMITETO VICEPIRMININKO POSTO

  • 7

Seimo opozicija pasiskelbusios frakcijos nepatenkintos, kad parlamentinio Biudžeto ir finansų (BFK) komiteto vicepirmininko postas teko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai, kuri nėra pasiskelbusi nei opozicine frakcija, nei yra daugumoje.

Konservatoriai sako, kad tokiu elgesiu pažeistas ne tik Seimo statutas, bet ir nerašyta tradicija dėl opozicijos atstovų skyrimo į kai kuriuos postus.

Ketvirtadienį BFK pirmininku išrinktas trečią kadenciją Seime dirbsiantis „valstietis“ Viktoras Rinkevičius, o jo pavaduotojais tapo socialdemokratas Andrius Palionis bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos vadovė Rita Tamašunienė. 

Už R.Tamašunienę balsavo 7 komiteto nariai iš 13. Prieš buvo trys – liberalai ir konservatoriai, o kandidatas į finansų ministrus Stasys Jakeliūnas susilaikė kilus įtarimui, ar skirstantis komitetų pavaduotojų kvotas buvo teisingai interpretuotas Seimo statutas.

Konservatorius Andrius Kubilius siūlė balsavimą dėl vieno BFK vicepirmininko atidėti, bet komitetas to nepadarė. A.Kubilius BNS teigė, kad kreipsis į Seimo valdybą dėl galimo Seimo statuto pažeidimo.

Statutas numato, kad BFK, kaip ir Audito komiteto, pirmininku arba jo pavaduotoju renkamas opozicinės frakcijos arba frakcijų koalicijos, turinčios daugiau kaip 1/2 Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, atstovas. BFK pirmininkas turi du pavaduotojus.

„Kreipsimės į Seimo vadovybę, kad pažeistas statutas, kuris numato, kad vienas iš komiteto pavaduotojų turi būti grynosios opozicijos atstovas. Rita Tamašunienė yra iš frakcijos, kuri nėra pasiskelbusi opozicine. Kreipsimės į valdybą, Seniūnų sueigą išaiškinimo. Gal mes klystame? Dar nėra Etikos ir procedūrų komisijos ir niekas kitas negali pateikti tokio išaiškinimo“, – teigė A.Kubilius.

Jis taip pat patikino Statuto išaiškinimo prašysiantis Etikos ir procedūrų komisijos, kai ji susiformuos.

„Papildomai dar kreipsimės ir į komisiją, jeigu Seimo vadovybė neišspręs to klausimo“, – BNS teigė A.Kubilius.

Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė per plenarinį posėdį pareiškė, kad dėl BFK vicepirmininko posto perdavimo lenkų frakcijai balsavo ir Seniūnų sueiga, ir pats komitetas.

„Tokia buvo Seniūnų sueigos valia. Komitetas balsavo. Rezultatas yra koks yra“, – teigė R.Baškienė.

BFK taip pat dirbs „valstiečiai“ Juozas Varžgalys, Vida Ačienė, Valius Ąžuolas, „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius, socialdemokratas Algirdas Butkevičius, liberalas Kęstutis Glaveckas, konservatorius Mykolas Majauskas, Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Aušra Maldeikienė – iš viso 13 parlamentarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ja ja

Ei tu lovy. . .Wilnia naša.Supranti kiek is nosies i burna.Tik isgirdai zodi "koservatoriai" ir zviegi kaip skerdziamas.

Vampyras

Koncervatnikai savo strapalionem irode eilini karta, kad jiems nusipjaut ant zmoniu

Anonimas

Vai kokie "saunus" buvusiu kolchozniku dabar tapusiu "valstieciu" gerbejais komentarai. Tikrai kolchoziskas zargonas islindo is kiaulidziu - nes "lovys" tik kiaulidese, na ir dar pasirodo "valstieciu" burnose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS