Kitąmet Seimo rinkimuose dalyvaus ir steigiama Laisvės partija | KaunoDiena.lt

KITĄMET SEIMO RINKIMUOSE DALYVAUS IR STEIGIAMA LAISVĖS PARTIJA

2020-ųjų Seimo rinkimuose rengiasi dalyvauti šį šeštadienį steigiama liberali politinė jėga – Laisvės partija.

Vieni pagrindinių šios partijos iniciatorių - Seimo narė Aušrinė Armonaitė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Iniciatyvinės grupės teigimu, šios partijos tikslas - į Lietuvos politiką sugrąžinti pamatinę liberalizamo idėją - individo laisvę ir atsakomybę, taip pat kurti atsvarą įsivyravusiai draudimų politikai.

„Laisvės partija imasi įgyvendinti pozityvius pokyčius Lietuvai. Šiandien mūsų politikoje vyrauja tarpusavio susipriešinimas ir arogancija. Mes tame visų kare prieš visus nedalyvausime, nes suprantame, kad atėjęs XXI amžius gali tapti Lietuvos galimybių amžiumi - tai gali tapti mūsų idėjų, kūrybos, atvirumo ir gerovės laikmečiu. Manome, kad Lietuva turi drąsiai žengti į ateitį, sėkmingai konkuruoti pasaulyje, gerbti žmogaus teises ir ugdyti laisvą, atsakingą ir kūrybingą ateities kartą”, - sako A. Armonaitė.

Mes tame visų kare prieš visus nedalyvausime, nes suprantame, kad atėjęs XXI amžius gali tapti Lietuvos galimybių amžiumi.

Anot jos, Lietuvoje trūksta liberalios politinės jėgos, kuri ne tik deklaruotų, bet ir nebijotų įgyvendinti liberalią darbotvarkę, apimant tiek žmogaus teisių sritį, tiek ekonomiką, o pačios organizacijos veikimo būdas būtų inovatyvus, skaidrus ir atviras visiems.

„Savo programoje aiškiai kalbame apie visas Lietuvos problemas ir siūlome konkrečius būdus, kaip jas spręsti. Tikrai didžiuojuosi programa, kurią turime jau šiandien, o iki Seimo rinkimų parengsime konkrečių veiksmų planus, kaip tuos pokyčius įgyvendinti. O pats partijos steigimo procesas yra išskirtinis - skaidrus, atviras, diskutuojant apie turinį, ne apie formą, jame įsitraukė daugybė anksčiau jokiose partijose nedalyvavusių asmenų”, - teigė Seimo narė.

Laisvės partijoje ketinama daugiau sprendimo teisių deleguoti ne tik partijos nariams, bet jos palaikytojams. Atsisakoma kitose partijose įprastų, bet dažniausiai stagnuojančių komitetų, darbo grupių, koordinacinių grupių ir panašių struktūrų.

Partijos steigimui pagal Lietuvos įstatymus reikia surinkti 2000 narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ui

Gal geriau važiuokit i šiaurės korėją mokyti kimo demokratijos lietuvoi jos jau užtenkamai

Kanapinskis

Iki rinkimų stengsimės neapsivogti. Paramą imsim subtiliau, ne taip, kaip lūzeris Masiulis. Per posėdžių pertraukas rūkysim žolytę. O Simonko išrinksim partijos vicepirmininku.

tomas

Tai išverstskūrių klanas, net pavadinime dergiantis lietuvišką rašybą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS