Koalicinė taryba aptars situaciją dėl COVID-19 ir poziciją Baltarusijos atžvilgiu | KaunoDiena.lt

KOALICINĖ TARYBA APTARS SITUACIJĄ DĖL COVID-19 IR POZICIJĄ BALTARUSIJOS ATŽVILGIU

  • 2

Valdančiųjų partijų Koalicinė taryba ketvirtadienį aptars koronaviruso situaciją ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) poziciją dėl padėties Baltarusijoje.

„Taip, svarstysime mano kreipimąsi, ir premjeras pristatys COVID-19 situaciją šalyje“, – BNS sakė vienos iš koalicijai priklausančių partijų – Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) – pirmininkas Gediminas Kirkilas.

G. Kirkilas šią savaitę viešu pareiškimu kreipėsi į Koalicinės tarybos pirmininką, „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį, prašydamas surengti posėdį dėl LLRA-KŠS atstovų pasisakymų apie padėtį Baltarusijoje.

„Nuo šio svarstymo priklausys mūsų galimybė toliau bendradarbiauti su LLRA-KŠS“, – tvirtino G. Kirkilas.

Pasak „socialdarbiečių“, būtina apsvarstyti viešus LLRA-KŠS kandidatų Seimo rinkimuose sąrašo lyderio Zbignevo Jedinskio ir LLRA-KŠS partijos pirmininko Valdemaro Tomaševskio pozicijas, pateisinančias Aliaksandro Lukašenkos režimo brutalius veiksmus prieš taikius protestuotojus, politinių oponentų persekiojimą ir rinkimų rezultatų klastojimą.

„Esame įsitikinę, kad valdančioji koalicija yra pasirengusi ginti visuotinai pripažintas žmogaus teises ir vykdyti vertybinę užsienio politiką. Pono V. Tomaševskio nepagrįstas išpuolis prieš mūsų užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių ne tik apsunkina mūsų bendradarbiavimą valdančiojoje koalicijoje, bet ir menkina nuoseklią, konstruktyvią Lietuvos užsienio reikalų politiką santykiuose su kaimyninėmis valstybėmis“, – teigė G. Kirkilas.

Z. Jedinskis socialiniame tinkle paskelbė komentarą, kad protestus Baltarusijoje jėga malšinanti valdžia gina Konstituciją ir vėliau teigė, jog žmonės turi paklusti teisėtos valdžios reikalavimams.

V. Tomaševskis svarstė, kad A. Lukašenką dar palaiko dauguma ir kritikavo L. Linkevičių už jo kategoriškumą, esą užkertantį kelią dialogui.

Ketvirtadienį Koalicinės tarybos posėdyje dalyvaus ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Šalyje daugėjant susirgimų COVID-19, valdantieji svarstys, kaip sustiprinti ir užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugas šalyje, ypač regionuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gaila

Gerbiami valdzios atstovai maziau kiskites ir kurstykite Baltarusijos zmones o Linkeviciaus pasisakymai tai prasilenkia su sveiku mastymu Palikim Baltarusija ramybeje jie patys isspres savo problemas Kada visos Europos lyderiai i visus ivykius Baltarusijoje reaguoja ramiai ir ismintingai Lietuva kaip visuomet perzengia visas sveiko mastymo ribas Bet nieko naujo Lietuva stebuklu krastas

Jonas

Komunistine ziurke !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS