Kovos be taisyklių prezidentiniame ringe | KaunoDiena.lt

KOVOS BE TAISYKLIŲ PREZIDENTINIAME RINGE

Kovos be taisyklių, būtent toks įspūdis susidaro stebint viešąją erdvę, varžantis dėl prezidento karūnos.

Kad ir kaip būtų liūdna, čia nedominuoja valstybės labui atliktų gerų darbų sąrašas, bet pilasi nesibaigiantys kaltinimai valstybės griovimu, kolaboravimu su rusais ir šiaip potencialių priešų, nepakankamai mylinčių tėvynę, paieška.

Toks įspūdis, kad žiūrime turkų televizijos serialo 108-ąją seriją apie nesibaigiančią nepakankamos pretendentų meilės tėvynei dramą.

Bent jau apklausų ir žiniasklaidos pagrindiniu favoritu laikomam dabartiniam vadovui metami rimti kaltinimai galimai pažeidus įstatymus ar net sulaužius priesaiką. Tad daugumai (iš mažumos) mąstančių piliečių kyla bent jau du klausimai.

Kodėl tai vyksta dabar, prieš rinkimus, ir kodėl Prezidentas neatsakė į klausimus ir jų nepaneigė komisijoje. Netgi darant prielaidą, kad laikas parinktas tendencingai, ši komisija yra legitimi ir į jos keliamus klausimus privalu atsakyti.

Kalbant apie pačius kaltinimus, metamus pretendentui, siekiančiam laimėti antrą kadenciją, irgi galima pakalbėti atskirai. Bent jau apie vieną iš jų – galimai neteisėtą informacijos apie savo rinkiminę komandą rinkimą, pasitelkus specialiąsias tarnybas.

Toks įspūdis, kad žiūrime turkų televizijos serialo 108-ąją seriją apie nesibaigiančią nepakankamos pretendentų meilės tėvynei dramą.

Mano nuomone, tai visai sveikintina – žinoti, su kuo dirbi per rinkimus, juo labiau kad dauguma jų, sėkmės atveju, pretenduos užimti įtakingus politinius postus. Tik yra mažytė smulkmena – šiandien tai nenumatyta įstatymuose, todėl yra labai sunku nuo tikrai idėjinių pagalbininkų atsijoti politikos ir verslo oportunistus, bet kokia kaina siekiančius sau naudos čia ir dabar.

Beje, kalbant apie oportunizmą, manau, galima atkreipti dėmesį ir į pono Ramūno Karbauskio ėjimą, tikrai vertą politinių šaškių didmeistrio vardo. Taktikos prasme lyg ir nieko ypatingo, pakeitimas kandidato prezidentiniuose rinkimuose vargu ar atneš sėkmę, tačiau strateginiu požiūriu, žiūrint toliau ir modeliuojant seimo rinkimus – tai tikrai labai stiprus žingsnis, potencialiai leidžiantis tikėtis, kad naujas partijos veidas padės turėti ne tik daugumą Seime, bet ir savo premjerą Vyriausybėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klausimas

Ko lauki, Labanauski? Pateisėjauk prezidentiniame ringe. Ar bijai gauti į nosį?

Anonimas

ŠEIMININKAS PASKIRS KVAILĮ

Taigi

Labanauskai, daug trūksta, kad tavo norai išsipildytų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS