Kritikuoja „gpaso“ taikymą 12-mečiams: vaikai patirs patyčias, atsiras psichologinių bėdų | KaunoDiena.lt

KRITIKUOJA „GPASO“ TAIKYMĄ 12-MEČIAMS: VAIKAI PATIRS PATYČIAS, ATSIRAS PSICHOLOGINIŲ BĖDŲ

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) parlamentaras Aurelijus Veryga mano, kad Vyriausybės sprendimas taikyti galimybių paso reikalavimą vaikams nuo 12 metų nereikalinga priemonė, kadangi ji nepaskatina svarbiausių amžiaus grupių vakcinacijos, o vaikams, jo nuomone, tai gali sukelti papildomų psichologinių problemų.

„Mūsų frakcijos pozicija yra pakankamai kategoriška. Mes manome, kad galimybių pasas nuo 12 metų yra ir netinkama, ir netaikli, nereikalinga priemonė“, – ketvirtadienį Seime atsakinėdamas į žurnalistų klausimus sakė A. Veryga.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras pabrėžia, kad ši priemonė nėra taikli, kadangi vakcinacija skatinama ne tose amžiaus grupėse, į kurias reikėtų orientuotis pirmiausiai. Taip pat vaikai, pasak LVŽS frakcijos nario vertinimu, karantino ir nuotolinio mokymo metu ir taip patyrė psichologinių sunkumų, kuriuos galimybių pasas esą gali dar labiau paskatinti.

Manome, kad galimybių pasas nuo 12 metų yra ir netinkama, ir netaikli, nereikalinga priemonė.

„Riboti galimybes vaikams, kuriuos labai sudėtinga bendrai iškviesti po karantino, „iškrapštyti“ iš namų, yra mažų mažiausiai neatsakinga. Tiek daug kartų buvo kalbėta, kad vaikai jau turi įvairiausių psichologinių problemų, turi kitų bėdų“, – įsitikinęs jis.

Be to, „valstietis“ laikosi pozicijos, kad galimybių paso reikalavimas nuo 12 metų netgi paskatins patyčias tarp vaikų.

Protestas Vilniuje prieš galimybių pasą vaikams

G. Skaraitienės / Fotobanko nuotr.

„Manome, kad tai sukurs tam tikrą erdvę vaikams, kai kurioms patyčioms ir panašiai. Nes žinome, kad nebūtinai vaikai patys tokio amžiaus priiminėja sprendimus. Žinome, kaip greitai vaikai pradeda vienas kitą vertinti, tyčiotis. Tai yra visiškai netikusi, netaikli, nereikalinga priemonė“, – įsitikinęs A. Veryga.

Aurelijus Veryga/M. Morkevičiaus (ELTOS) nuotr.

ELTA primena, kad galimybių pasas nuo gruodžio 28 dienos bus reikalingas ir asmenims nuo 12 metų amžiaus. Iki šiol jis buvo reikalingas nuo 16 metų. Tačiau sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžė, kad šio dokumento mokyklose nebus reikalaujama.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

o

Patycias patiria ir suaugusieji per ta pada

Ugnius

Vaikai negūli reanimacijose, juos liga ima tik kaip peršalimas. Kam vaikus diskriminuoti ir nuodyti jų psichiką socialiai ir bandyti su jais bandymus, per daug vakcinų susipirko ir nėra kur dėti...

Daktaras Mengelė

Jis man tinka į draugus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS