Kultūros ministras su Ukrainos ambasadoriumi aptarė tolesnį kultūros bendradarbiavimą | KaunoDiena.lt

KULTŪROS MINISTRAS SU UKRAINOS AMBASADORIUMI APTARĖ TOLESNĮ KULTŪROS BENDRADARBIAVIMĄ

  • 6

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, susitikęs su Ukrainos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Volodymyru Jatsenkivskiu, aptarė tolesnį Lietuvos kultūros ministerijos ir Ukrainos kultūros ir informacinės politikos ministerijos bendradarbiavimo programos likimą, nes 2016 metais pasirašyta programa galioja iki šių metų pabaigos.

Kalbėta ir apie galimus dvišalės kultūros paveldo apsaugos ekspertų darbo grupės steigimo būdus, remiantis 2009 metų tarpžinybiniu susitarimu dėl abiejų valstybių bendradarbiavimo kultūros paveldo apsaugos srityje. Šiuos klausimus tikimasi aptarti dar šių metų pabaigoje per dvišalę Lietuvos ir Ukrainos prezidentų tarybą.

Ministro ir ambasadoriaus susitikime dėmesys taip pat skirtas Vilniaus bazilijonų vienuolyno statinių ansamblio Švč. Trejybės bažnyčios tvarkybos darbų eigai aptarti.

Šiųmečiai ryškiausi Lietuvos ir Ukrainos kultūrinio bendradarbiavimo projektai apima Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje vis dar eksponuojamą parodą „Ukrainos civilizacijos. Nuo Tripolio kultūros, skitų aukso iki Maidano", renginių ciklą „Lietuvos fotografijos mėnuo" Kijeve, tarptautinį Odesos literatūros festivalį, Romo Viesulo kūrybos pristatymą, Lietuvos kino dienas Kijeve. Kitąmet Lietuvos nacionalinis dailės muziejus planuoja pristatyti Ukrainos kūrėjus modernistus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Liaukitės

Ukrainai ir Baltarusijos apsišaukėliams kišti mūsų mažos ir skurdžios šalies pinigus!

Anonimas

Dvi laukinės USA kolonijos gieda apie kultūra :)

o

kodel su latviais nepalaikot? nes jie pamate kas per sukciai ir savanaudziai kai reikejo tos savanaudiskos /laisves/ tai buvo gerai o siandien su savo /kultura/prisivez haholisko vyruso kurio jau perakis savo euroturgelio paplatinto jau 1 KM seime semkas lukstena o toks bamblauskas matosi ruosiasi kitam sezonui jeskoti nostalginiu sasaju Kijevo rusyne?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS