L. Kasčiūnas su Ukrainos gynybos ministru aptarė karinę paramą Kyjivui | KaunoDiena.lt

L. KASČIŪNAS SU UKRAINOS GYNYBOS MINISTRU APTARĖ KARINĘ PARAMĄ KYJIVUI

  • 0

Lietuvos krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas su Ukrainos kolega Rustemu Umerovu trečiadienį aptarė karinę paramą Kyjivui.

„Paramos Ukrainai tęstinumas – mūsų strateginis tikslas. Todėl šiandien su ministru Rustemu Umerovu aptarėme karinės paramos Ukrainai klausimus, kalbėjome apie tai, ko jiems šiuo metu reikia labiausiai, kur ir kaip galime skubiai padėti“, – Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime sakė L. Kasčiūnas.

Nuotoliniame susitikime dalyvavo ir Lietuvos bei Ukrainos kariuomenių vadai generolas Valdemaras Rupšys ir generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis.

Jame taip pat kalbėta apie amunicijos trūkumą ir būtinybę skatinti karinės pramonės aktyvumą, jungimąsi prie daugiašalių iniciatyvų gaminant, perkant ar didinant ginkluotės ir amunicijos gamybos apimtis.

Ministrai aptarė ir Lietuvos siekį skatinti dronų bei antidronų gamybą. Anot KAM, ukrainiečiai galėtų prisidėti prie dalies su dronų ir antidronų gamyba susijusių technologijų, taip pat – dalytis patirtimi apie jų veikimą mūšio lauke.

Lietuva, reaguodama į Ukrainos prašymus, kovo pradžioje kariaujančiai šaliai pristatė 155 mm amunicijos, nutarė skirti 35 mln. eurų prisidedant prie Čekijos iškeltos daugiašalės iniciatyvos dėl amunicijos įsigijimo ir jos perdavimo Ukrainai.

Krašto apsaugos sistemos iki šiol suteikta karinė parama Ukrainai apima įvairią ginkluotę, amuniciją, bepiločius orlaivius, antidronus, karių mokymus, sunkiosios technikos remontą bei visą kitą paramą, kuri teikiama pagal Ukrainos išsakomus poreikius. 2024–2026 metams yra numatytas 200 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai paketas naujiems įsigijimams.

GALERIJA

  • L. Kasčiūnas su Ukrainos gynybos ministru aptarė karinę paramą Kyjivui
A. Čemerkos / KAM nuotr.
Gairės: Laurynas Kasčiūnas, karas Ukrainoje, pagalba ukrainiečiams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS