L. Kukuraitis atsakė į kritiką: atsakomybę turi prisiimti ir G. Nausėda | KaunoDiena.lt

L. KUKURAITIS ATSAKĖ Į KRITIKĄ: ATSAKOMYBĘ TURI PRISIIMTI IR G. NAUSĖDA

Kritikos iš prezidento Gitano Nausėdos sulaukęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad dėl to įtampos nejaučiąs, nes prie jam reiškiamų priekaištų jau pripratęs kadencijos metu.

Reaguodamas į šalies vadovo patarėjo Povilo Mačiulio išsakytą repliką esą virš jo ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kabo didžiausi klaustukai, L. Kukuraitis atsakė, kad atsakomybę dėl padėties socialinės apaugos srityje turi prisiimti ir pats prezidentas. Kartu, pabrėžė L. Kukuraitis, natūralu, kad daugiausia kritikos iš ministro susilaukia būtent jis. Pasak ministro, taip yra, nes jis vadovauja sudėtingiausiai ir problemų gausa bei mastu išsiskiriančiai sričiai.

„Jeigu tai būtų pirmas kartas, tai gal keltų daugiau nerimo ir įtampos. Bet būti socialinės apsaugos ir darbo ministru yra ne taip paprasta, turint galvoje, kad situacija Lietuvoje tikrai sudėtinga. Ir ta situacija ne pirmi metai yra sudėtinga. Pagal skurdo ir nelygybės rodiklius, mes esame paskutinėse vietose, taip pat pagal socialinę atskirtį, integralumą (...) Žmonės tai labai konkrečiai ir gyvenimiškai patiria (...) Mes vis dar turime Žiežmarių atvejį ar kitas skurdo situacijas... Tada ieškoma, kas yra atsakingas, kas kaltas... Ir paprastai atsigręžiama į tuos ministrus, kurie turi sudėtingiausias sritis, t.y. socialinės apsaugos ir darbo, švietimo, sveikatos“, – „Žinių radijui“ sakė L. Kukuraitis.

Bet būti socialinės apsaugos ir darbo ministru yra ne taip paprasta, turint galvoje, kad situacija Lietuvoje tikrai sudėtinga. Ir ta situacija ne pirmi metai yra sudėtinga.

Ministras pabrėžė asmeniškai nepriimąs Prezidentūros kritikos. Abejonės jo darbu, svarstė ministras, turėtų būti pakeistos į klausimą, ką visi gali padaryti, kad situacija socialinės apsaugos srityje keistųsi.

„Būti po klaustuku būnant šiuo ministru yra visos kadencijos patirtis. Dėl to aš tą priimu kaip daugiau klaustuką ne tik man kaip asmeniui, bet bendrai, – klaustuką, ką mes visi galime padaryti“, – sakė jis, galiausiai pridurdamas, kad ir kritikos jo atžvilgiu negailintis prezidentas turėtų prisiimti atsakomybę.

„Prezidentas, keldamas klaustuką, taip pat prisiima dalį atsakomybės už socialinę sritį, lygiai tas pats yra ir Seimui, ir visai Vyriausybei bei premjerui“, – kalbėjo L. Kukuraitis.

Pastarąją savaitę G. Nausėdos patarėjas P. Mačiulis LRT radijui pripažino, kad daugiausiai klaustukų prezidentui kyla dėl A. Verygos ir L. Kukuraičio darbo.

„Prezidentas to neslepia. Jis įvardijo šiuos nuogąstavimus ir prieš tai. Prezidentas tikrai nebus tas, kuris tylės, jei įsipareigojimai ir viešai deklaruojami darbai nebus vykdomi“,– sakė prezidento patarėjas.

Jo teigimu, po ministrų susitikimo su prezidentu šie įsipareigojo atlikti konkrečius, Prezidentūroje aptartus savo kuruojamų sričių darbus.

„Tiek A. Veryga, tiek L. Kukuraitis įsipareigojo atlikti konkrečius darbus, prezidentas juos žino ir seks“, – teigė G. Nausėdos patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Cha: "Ministras pabrėžė asmeniškai nepriimąs Prezidentūros kritikos" - BOBA.

aha

jau visai kuku...

Anima

Aiškiai matyti,kad visavaldis mūsų šalyje yra Naisių ponas,o ne dabartinis prezidentas,todėl šitokie drąsūs jaučiasi ir prezidento labiausiai kritikuojami ministrai.Jiems numoti ir į prezidentą,ir į premjerą-svarbiausia,kad jie įtinka savo karaliukui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS