L. Linkevičius dėl incidento per mitingą Honkongui palaikyti: aiškinamės aplinkybes | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS DĖL INCIDENTO PER MITINGĄ HONKONGUI PALAIKYTI: AIŠKINAMĖS APLINKYBES

Lietuvos užsienio reikalų ministerija aiškinasi aplinkybes dėl penktadienį įvykusio incidento, kai Vilniaus centre į mitingą Honkongui palaikyti atvykus Kinijos rėmėjams kilo nedidelis konfliktas.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS sakė, kad šiuo metu tikrinama informacija, ar mitinge Kinijai palaikyti tiesiogiai dalyvavo ambasados darbuotojai.

Aiškinasi, ar dalyvavo ambasados darbuotojai

L. Linkevičius pabrėžė, kad Lietuvoje gerbiama žodžio laisvė ir nuomonių įvairovė, jei tai nepažeidžia viešosios tvarkos.

„Mes darbo tvarka aiškinamės, ar demonstracijoje dalyvavo ambasados darbuotojai. Jei taip buvo – tai nedera su diplomato statusu ir tuomet svarstytume situaciją ir galimas priemones. Jei jie tik stebėjo, tuomet nėra jokių problemų“, – pirmadienį sakė ministras.

Mes darbo tvarka aiškinamės, ar demonstracijoje dalyvavo ambasados darbuotojai. Jei taip buvo – tai nedera su diplomato statusu ir tuomet svarstytume situaciją ir galimas priemones.

„Lietuva yra laisva šalis, kur yra žodžio laisvė ir galima reikšti įvairias nuomones, jeigu tai nepažeidžia viešos tvarkos. Čia yra policijos reikalas, kol kas jokių signalų iš policijos negavome. Jei tiesiog vieni reiškia vieną nuomonę, o kiti kitą, nėra jokių problemų“,  – sakė L. Linkevičius.

Keli šimtai žmonių penktadienio popietę demonstracijoje Vilniuje išreiškė paramą Honkongo aktyvistams, kurie minėdami Baltijos kelio trisdešimtmetį savo šalyje susikibo į gyvą grandinę protestuoti prieš centrinės Kinijos valdžios kišimąsi.

Mitingą centrinėje Vilniaus aikštėje Pekino rėmėjai su Kinijos vėliavomis iš pradžių stebėjo aikštės prieigose, tačiau pradėjus skirstytis demonstracijos dalyviams jie įsimaišė tarp protesto iniciatorių.

Įsiplieskus ginčams, tarp Honkongo ir Kinijos rėmėjų kilo susistumdymas.

Atvykę pareigūnai aiškinosi įvykio aplinkybes ir užsirašė kai kurių asmenų vardus, pavardes, o po keliasdešimties minučių išsivežė du Kinijos rėmėjų pusėje buvusius asmenis.

Policija  tikslina aplinkybes

Vilniaus policija sako tikslinanti aplinkybes dėl penktadienį įvykusio incidento, kai sostinės centre į mitingą Honkongui palaikyti atvykus Kinijos rėmėjams kilo nedidelis konfliktas.

„Pristatyti keli asmenys, kurie turėjo pretenzijų, šiuo metu policija tikslina visas aplinkybes, kad pradėti administracinę teiseną“, – BNS sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Anot jos, vienas iš pareiškėjų yra Kinijos pilietis, kita – lietuvė.

Policijos atstovė tvirtino, kad dėl incidento į pareigūnus kreipėsi Užsienio reikalų ministerija, klausdama, ar įvykyje dalyvavo Kinijos ambasados darbuotojai.

Policija atsakymo ministerijai kol kas nepateikė.

J. Samorokovskaja sakė, kad visa medžiaga dėl incidento yra gauta ir užregistruota Trečiajame policijos komisariate.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tai

protingi ir logiskai pagristi ir teisingi kom ir nera ka pridurti tik dar atsiranda palojanciu kurie ir rasyt nemoka be necenzuriniu zodziu tai socatmatos ....

Senas Stalino kareiva Kęstas pirstelėjo nelaiku ir nevietoje

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Vakarai pribunda iš Kinijos melo sapnų. Kada kelsis Lietuva? "Daugybę metų Vakaruose, ypač politikoje ir pramonėje, sapnavome, kad Kinija ėjo nesustabdomu modernizacijos keliu. Tada didėjo gerovė. Galiausiai - ilgai lauktas ir nesulauktas politinės sistemos atidarymas.Tačiau visi teoretikai Vakarų politikai ir verslininkai klydo - ir Honkongo revoliucijos vargai yra paskutinis įrodymas. Tas pats ir Lietuvoje - buvęs sovietinis elitas (kolūkių pirmininkai - pvz. Karbauskio turtų pradžia, spekuliantai alkoholiniais gėrimais - pvz. Mockus ir Numavičius, skandinavų bankų klapčiukai - pvz. Nausėda ir kiti panašūs) sutelkė visus Lietuvos turtus savo rankose ir laiko politinę valdžią jų įkaite. Todėl gerovė nesukuria politiškai tvirtos vidurinės klasės Lietuvoje. Todėl demokratija Lietuvoje ir nekvepia, visai kaip komunistinėje Kinijoje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS