L. Linkevičius: ES turi būti aktyvesnė žmogaus teisių srityje | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: ES TURI BŪTI AKTYVESNĖ ŽMOGAUS TEISIŲ SRITYJE

Remiame Europos Sąjungos (ES) globalaus žmogaus teisių sankcijų režimo priėmimą, įgalinantį ES efektyviau prisidėti prie kovos su nebaudžiamumu ir taip užtikrinti saugesnę veikimo aplinką žmogaus teisių gynėjams ir žurnalistams, sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Briuselyje pirmadienį vykusiame ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje.

Jame daugiausiai dėmesio skirta žmogaus teisių temai ir ES-Afrikos santykiams.

Tarptautinės žmogaus teisių dienos išvakarėse Taryboje aptarta žmogaus teisių apsauga ir skatinimas. Ministrai reiškė susirūpinimą dėl žmogaus teisių gynėjų persekiojimo pasaulyje bei moterų teisių suvaržymų, buvo keliamas klausimas dėl esamų ir naujų ES instrumentų efektyvumo ginant žmogaus teises trečiosiose šalyse.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat išreiškė susirūpinimą žmogaus teisių pažeidimais daugelyje valstybių, ypač Rusijoje.

Nevyriausybinės organizacijos „Memorial" duomenimis, politinių kalinių skaičius Rusijoje išaugo kelis kartus ir šiuo metu viršija 300.

Ruošiantis ES-Afrikos Sąjungos užsienio reikalų ministrų ir viršūnių susitikimams 2020 metais, ministrai diskutavo apie santykius su Afrika, kurie turi remtis lygiavertės partnerystės principu. Taip pat pritarta Europos Komisijos iniciatyvai parengti naują bendradarbiavimo strategiją, kuri būtų pritaikyta prie naujų saugumo, migracijos ir politinių iššūkių regione.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kas sy kriuksiu ten ykiso y ta URM

ir niekip negali is ten istraukt ??? vyt jy nax,,,...ir dar apspardyt, jis lietuvai nesa tik beda ,varga, ir problemu gleby.....lai vaziuoja naxren ir atstovauja uzsienyje kokia nors pederastu asociacija ...linkevicius tai brangiai kainuojantis niekalas , sudmalys , tautu kirsintojas , netradicines orentacijos gyviu propagandonas....

Anonimui Pydarui

lietuvos klaunas

Cha cha cha

Imkit pavyzdį iš Putino Rusijos. Velniams tos žmogaus teisės, jei dopingo yra. Valstybinė dopingo programa visus daro laimingais ir be žmogaus teisių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS