L. Linkevičiui nepatinka Europos „vienybė nedaryti nieko“ | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUI NEPATINKA EUROPOS „VIENYBĖ NEDARYTI NIEKO“

  • 7

Nors intensyvių karinių veiksmų šiuo metu Rytų Ukrainoje nevyksta, nerimą kelia tai, kad čia yra likusių Rusijos karių ir nėra nepriklausomos išorinės sienos kontrolės, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Reikia nepriklausomos sienos kontrolės

„Ukrainoje tebėra Rusijos kariai. Jų tikrai skaičiuojama tūkstančiais. Perdislokavimas nelabai aiškus. Kalbama, kad į kitas vietas tiesiog gali būti perdislokuojama taktiniais sumetimais. Žvilgsniai dabar krypsta į Mariupolį, kur galima tikėtis, kad vėliau gali būti kažkokių paaštrėjimų. Pagrindinis dalykas, apie kurį šnekame jau labai daug mėnesių, – nėra nepriklausomos išorinės Rusijos–Ukrainos sienos kontrolės“, – teigia L. Linkevičius.

Jis pabrėžia, jog ši siena svarbi tuo, kad pro ją visada buvo tiekiama karinė parama separatistams: įranga, ginkluotė, net ir sunkioji technika. „Informacijos neturime, nes kontrolės nėra. Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai neprileidžiami“, – akcentuoja Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Nepatinka Europos „vienybė nedaryti nieko“

Europos vienybė Rusijos atžvilgiu yra svarbi, bet ji turi pasireikšti sutarimu dėl konkrečių veiksmų, penktadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, atvykęs į Europos Sąjungos (ES) ministrų susitikimą Rygoje.

Lietuvos ministro vertinimu, ES kol kas nesiėmė pakankamų priemonių, kurių reikia, kad būtų išspręsta krizė Ukrainoje, kur Rusijos remiami separatistai kovoja su vyriausybės pajėgomis.

„Vienybė yra labai geras žodis, visi yra už vienybę, bet vienybė nedaryti nieko - ne man. Man tai nepatinka. Turime vieningai kažką daryti“, - žurnalistams Rygoje sakė ministras.

Paklaustas, ar ES šalys artimiausiu metu sutars iki metų pabaigos pratęsti ekonomines sankcijas Rusijai, L.Linkevičius atsakė: „Tikiuosi. Tai mažiausia, ką galime padaryti“. L.Linkevičiaus teigimu, Vakarai taip pat turėtų vieningai tęsti Rusijos izoliaciją.

Rygoje susitikę ES užsienio reikalų ministrai aptaria situaciją Ukrainoje, bet konkrečių sprendimų susitikime nesitikima. Latvija šiuo metu pirmininkauja ES Tarybai.

Gairės: Linas Linkevičius, ES ministrai, vizitas į Rygą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kęstas Br.

Jei ponui L.Linkevičiui nepatinka Ukrainos siena, tegul pats važiuoja ir išstumdo ginkluotus rusus. O D.Grybauskaitę domina tik suknelė ir karas. Rusijos karinis biudžetas nuo 2007 metų išaugo 50 procentų. Trečdalis Rusijos karinio biudžeto skiriama branduoliniams ginklams. Jeigu D.Grybauskaitei pavyks sukurstyti Trečiąjį pasaulinį karą, reikia skubiai paversti šauktiniais visus Lietuvos piemenis. Tegul jie gaudo branduolines raketas plikomis rankomis ir švaisto jas į kosmosą. Kad nors tris dienas tos raketos nepasiektų D.Grybauskaitės. Juk reikia pakalbėti per visas pagrindines pasaulio televizijos programas ir pademonstruoti naują aprangą karo atvejui. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Nu ką tas Linkikevičius

vargšas..Kaip šlykštu yra gyventi visą laika dirbant prosti..darbą, nuolat vykdant buvusių KGB agentų komandas.O nedirbti negali nes reikia.Kitaip kabliukas kuriuo esi pakabintas gali pavirsti į kablį kakle, o tada tai tikrai Amen..

idomu

Jeigu komsomolcui nepatinka EUROPOS SĄJUNGOS vienybė , tai gali lysti būdom pas savo šeimininkus už Atlanto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS