L. Linkevičius: Lietuva išlieka tvirta Makedonijos eurointegracijos rėmėja | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: LIETUVA IŠLIEKA TVIRTA MAKEDONIJOS EUROINTEGRACIJOS RĖMĖJA

  • 9

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičiaus nuotoliniame susitikime su neseniai Šiaurės Makedonijos užsienio reikalų ministro pareigas pradėjusiu eiti Bujaru Osmani aptarė dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo galimybes, Šiaurės Makedonijos narystės Europos Sąjungoje (ES) siekius, situaciją Vakarų Balkanuose, kitus aktualius regioninio saugumo ir bendradarbiavimo klausimus.

„Lietuva išlieka tvirta Šiaurės Makedonijos eurointegracijos rėmėja, vertina jos pasiektą pažangą įgyvendinant ES reformas ir tikisi, kad dar šiais metais bus surengta pirmoji Tarpvyriausybinė konferencija su Šiaurės Makedonija dėl realių ES derybų pradėjimo“, – pabrėžė L. Linkevičius.

Ministras taip pat akcentavo tolesnių teisinės valstybės srities reformų įgyvendinimo, ypač kovos su korupcija ir organizuotu nusikalstamumu srityse, bei visapusiško prisijungimo prie ES užsienio politikos pozicijų svarbą.

Ministrai pripažino aktyvesnio dvišalio bendradarbiavimo svarbą šiuo metu Lietuvai ir Šiaurės Makedonijai ypač aktualiais klausimais - strateginės komunikacijos, kibernetinio saugumo, dalijimosi eurointegracijos, ekonominės diplomatijos, dalyvavimo ES Dvynių projektuose patirtimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

deinis

Nesuprantu ,žmonės neišrinko o jis sau jau piūdys Makedonijos žmones ,geriau pasižiūrėtų ką pridarė Baltarusijoje ,žinios belarus 24.

To tulpes@lrpk.lt

Tulpe, o tavo prostitute motina atkeliavo is sibiro i Lietuva kartu su raudonosios armijos vatnikais?

prie

sovie tu tokie komsomolcai integrudavosi i plesinius is kuriu mergos atsivezdavo ir /kraicio/ kuri veliau reikejo auginti kazin ar pats irgi neesi /plesiniu/ pr oduktas kad taip nost algis ka i traukia i naujus /plesinius/ t ur i kolege kuri jau pla ciau uzsimojo iki kinijos o ne daug truksta ir iki menulio tai rusiska i /skater tiu doroga/trumpiau /var ykit/......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS