L. Linkevičius su NATO ministrais tarsis dėl aljanso pagalbos per viruso krizę | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SU NATO MINISTRAIS TARSIS DĖL ALJANSO PAGALBOS PER VIRUSO KRIZĘ

NATO šalių užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį nuotoliniu būdu tarsis, kaip aljansas galėtų padėti šalims suvaldyti koronaviruso krizę.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad NATO galėtų prisidėti tiek žmogiškaisiais ištekliais, tiek šalims padedant gabenti krovinius.

„Aš įsitikinęs, kad NATO privalo dabar suteikti visą paramą civilinėms institucijoms, aš tą pasakysiu“, – Seimo užsienio reikalų komitete antradienį kalbėjo ministras.

Jis priminė ankstesnį atvejį, kai NATO greitojo reagavimo pajėgos buvo dislokuotos ne pagal pirminį tikslą.

„Gal atsimenat, prieš 15 metų greitojo reagavimo pajėgos buvo vienintelį kartą dislokuotos visiškai ne pagal tai, kam buvo sukurtos, o Pakistane po žemės drebėjimo“, – tvirtino ministras.

„Tada mes dar teikėme vandens valymo įrenginius, toks buvo kuklus indėlis“, – pridūrė jis.

L. Linkevičiaus teigimu, šalims būtų naudinga ir logistinė aljanso parama, siekiant greičiau ir be rūpesčių atsivežti reikalingus krovinius.

„Poreikius nustatant, kad padėtų šalims atgabenti, pažiūrėt, kur siauriausios vietos, suteikt kažkokią greitą paramą“ , – kalbėjo L. Linkevičius.

Ispanija, reikšmingai išaugus mirčių nuo koronaviruso ir jo atvejų skaičiui, praėjusią savaitę oficialiai kreipėsi į NATO prašydama humanitarinės pagalbos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

korupcija

amzinas ministras...ir tokie ieina i lietuvos naikinimo minia veltedziu...

earth king

tikras žodis yra pasakytas žurnalisto pono Valatkos geras straipsnis ir ižangos žodžiai taip gerai išasakyti, ,,tokios partijos sudeties dar nėra buves , per 30 metu, tokiu /balvonu, '/neišmanėliu, netikusiu, mano komentarui yra ir biski volgaru, žinoma išrinktiems rinkimu žmoniu juk tikėjosi liaudis geresnio gyvenimo protingiau sakant juk daug žadėjo o kokie buvo lozungai, skirti,ponui premjeriui, ir vedliui, skandalas prasidėjo dėl gretutės knygos leidybai, o kas tas knygas išsipirko, juk nesimato o kur darbar, liko, o tvirti žodžiai duoti ne taip sau, visas kiek buvo rengtu balsavimo dokrtrinose visur pralaimėjo, ir net nebaigė savo tikslo, o dabar aljansas pagalbos viruso krizė jau nustekens juodai mūsų ekonomika nurašys tapsime skurdžiais vėl per nauja krize, atie iki bai bai,

Mažai tankų

Reikia nupirkti dar daugiau "Bokserių" ir bus galima pradėti šaudyti į koronavirusą. Juk NATO mus apgins.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS