L. Linkevičius su naujuoju baltarusių ambasadoriumi kalbėjo apie Astravą | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SU NAUJUOJU BALTARUSIŲ AMBASADORIUMI KALBĖJO APIE ASTRAVĄ

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį su naujuoju Baltarusijos ambasadoriumi Valerijumi Boranovskiu aptarė šioje šalyje statomą Astravo atominės elektrinės saugumo klausimą, žmogaus teisių padėtį.

L. Linkevičius pabrėžė būtinybę Baltarusijai bendradarbiauti su tarptautiniais ekspertais ir įgyvendinti Europos Sąjungos (ES) streso testų rekomendacijas bei pašalinti kitas saugos problemas iki elektrinės paleidimo, teigiama ministerijos pranešime spaudai.

„Branduolinė sauga bei Astravo atominės elektrinės klausimas yra tarp svarbiausių mūsų dvišalės ir Lietuvos tarptautinės dienotvarkės klausimų“, – kalbėjo ministras.

Pasak jo, Baltarusijos ir ES tolimesnių santykių raidai esminę įtaką turės ne tik tarptautinių įsipareigojimų branduolinės saugos srityje vykdymas, bet ir reali pažanga žmogaus teisių srityje.

Branduolinė sauga bei Astravo atominės elektrinės klausimas yra tarp svarbiausių mūsų dvišalės ir Lietuvos tarptautinės dienotvarkės klausimų.

„Lietuva ir Baltarusija yra kaimynės ir mums svarbūs visi klausimai. Kaip ir iki šiol elgsimės pragmatiškai bei palaikysime tuos projektus ar iniciatyvas, kurios naudingos tiek ES, tiek ir mūsų dvišaliams santykiams“, – teigė L. Linkevičius.

Lietuvos vyriausybė teigia, kad Baltarusijos Astravo atominė elektrinė 50 kilometrų nuo Vilniaus statoma nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų. Minskas priekaištus atmeta.

Jėgainės pirmąjį bloką planuojama paleisti šių metų pabaigoje, antrąjį – 2020 metais.

L. Linkevičius susitikime su Baltarusijos ambasadoriumi taip pat aptarė galimybes toliau plėtoti šalių bendradarbiavimą ekonomikos, transporto, švietimo, kultūros ir kitose srityse.

„Lietuva suinteresuota, kad daugėtų turistų iš Baltarusijos, būtų supaprastintas vizų režimas tarp Europos Sąjungos ir Baltarusijos“, – sakė ministras.

V. Boranovskis skiriamuosius raštus prezidentui Gitanui Nausėdai įteikė šių metų rugpjūčio 28 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

VYTAUTAS

IR NUO KADA KOMSORGAS SUPRANTA APIE ENERGETIKĄ,JOS SAUGUMĄ.KIEK PAMENU ANAS GERAI ŽINO KOMUNISTŲ PARTIJOS MANIFESTA,JOS ĮSTATYMUS.JIS UOLUS JOS VEIKĖJAS.TAD NEREIKIA TOS PROPAGANDOS.GERIAU RŪPINKIS MŪSŲ AT ELEKTRINĖS UŽDARYMU IR IŠVOGTOMIS TAM SKIRTOMIS LĖŠOMIS.

...

Tai jau susitarė dėl elektros importo į Lietuvą?..

aha

Čia kaip su Vijūnėlės dvaru, kas pastatyta ir ne jūsų, nemosikokit uodegom po laiko, kas protingas tas elektrą gaus pigiau, na omes juk protingi,bagoti, galim mokėtikomercinėm kainom.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS