L. Linkevičius susitiko su PPO generaliniu direktoriumi | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SUSITIKO SU PPO GENERALINIU DIREKTORIUMI

  • 0

Būtinybę atnaujinti Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisykles ir pritaikyti jas modernios ekonomikos poreikiams akcentavo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, pirmadienį susitikęs su PPO generaliniu direktoriumi Robertu Azevedu.

Susitikimo metu, kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, L. Linkevičius pabrėžė Lietuvos paramą daugiašalei prekybos sistemai ir išreiškė viltį, kad artėjanti 12-oji PPO ministrų konferencija taps gera proga ne tik baigti derybas dėl žuvininkystės subsidijų ribojimo, tačiau ir įtvirtinti gerą pažangą Lietuvos verslui aktualiais klausimais.

„PPO turi užtikrinti sąžiningas žaidimo taisykles, pirmiausia nustatant disciplinas pramoninių subsidijų naudojimui. PPO taip pat turi atsižvelgti į technologinę pažangą ir nustatyti elektroninės prekybos sąlygas“, – teigė L. Linkevičius.

Susitikimo metu taip pat buvo aptarti PPO įgyvendinami techninės paramos projektai, skirti padėti pasaulinės prekybos taisyklių įgyvendinimui. Lietuva ne tik pati aktyviai dalyvauja tokio pobūdžio projektuose Rytų partnerystės šalyse, tačiau ir prisideda prie PPO veiklos šioje srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS