L. Savicką apklausė FNTT – jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas | KaunoDiena.lt

L. SAVICKĄ APKLAUSĖ FNTT – JAM SUTEIKTAS SPECIALIOJO LIUDYTOJO STATUSAS

Vyriausybės vicekancleris Lukas Savickas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atliekamame tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo apklaustas kaip specialusis liudytojas, antradienį pranešė lrt.lt.

Tai portalui patvirtino Generalinė prokuratūra ir FNTT.

L. Savickas FNTT apklaustas rugsėjo 4 dieną, penktadienį.

LRT Tyrimų skyrius anksčiau yra skelbęs, kad jis davė tiesioginį pavedimą skubiai pradėti greitųjų testų pirkimą kovo mėnesį.

Jis savo ruožtu delfi.lt teigė, kad Vyriausybė atliko koordinacinį vaidmenį, o sprendimą priėmė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Iš viso tyrime įtarimai pareikšti šešiems asmenims, tarp įtariamųjų – testus tiekusios įmonės „Profarma“ atstovai, tuometinė sveikatos apsaugos viceministrė Lina Jaruševičienė, Vilniaus miesto tarybos narys, Laisvės partijos atstovas, bendrovės „Bona diagnosis“ vadovas Redas Laukys.

Tyrimo duomenimis, sudarydama 6 mln. eurų vertės sutartį dėl greitųjų COVID-19 viruso nustatymo testų pirkimo, įmonė galimai klastojo dokumentus ir pirkėjui pateikė melagingus duomenis apie greitųjų testų gamintoją.

Pirkimus vykdė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija. Teisėsauga yra apklaususi laikinąją laboratorijos vadovybę. Tuometinis laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas liepos viduryje mirė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba vykdo ir dar vieną tyrimą dėl daugiau nei 5 mln. eurų vertės reagentų COVID-19 tyrimams pirkimų – reagentus taip pat pirko minėta laboratorija. 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

zita

Garbingas statusas užtarnautas, a ne, Lukai ??

situacija

tevas gerai ismoke.....auga nauja karta.super

Amerikoje tokius vaiantus vadina "insider trading"

Tai yra, kai koks veikejas, pasinaudodamas tarnybine padetimi ar informacija, bando nuosavas makles prasukti. Amerikonai baudzia grieztai ir dar i juoduosius sarasus itraukia, kad tokie veikejai daugiau neprieitu prie svetimu finansu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS