„Laisvės ir teisingumo“ partijos valdyba stabdo R. Žemaitaičio narystę | KaunoDiena.lt

„LAISVĖS IR TEISINGUMO“ PARTIJOS VALDYBA STABDO R. ŽEMAITAIČIO NARYSTĘ

  • 43

„Laisvės ir teisingumo“ partijos valdyba penktadienį nusprendė sustabdyti Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio narystę politinėje organizacijoje.

„Tokį valdybos sprendimą iššaukė R. Žemaitaičio pasisakymai socialinėje erdvėje, kurstantys tautinę nesantaiką ir skatinantys neapykantą mūsų bendrapiliečiams žydams“, – teigiama pranešime.

Anksčiau laikinasis partijos pirmininkas Artūras Paulauskas R. Žemaitaičio pasisakymą apie nugriautą palestiniečių mokyklą pasmerkė kaip antisemitinį.

„Negali priversti kito žmogaus daryti tai, kas tau asmeniškai atrodo teisinga ir garbinga, visgi, labai tikiuosi, kad Remigijui užteks drąsos pripažinti klaidą ir atsiprašyti bei grįžti į partiją“, – penktadienį išplatintame pranešime tvirtino A. Paulauskas.

R. Žemaitaitis, komentuodamas naujienas apie Izraelio pajėgų nugriautą palestiniečių pradinę mokyklą, asmeninėje feisbuko paskyroje rašė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“.

Labai tikiuosi, kad Remigijui užteks drąsos pripažinti klaidą ir atsiprašyti bei grįžti į partiją.

„Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: Lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką...“ – teigė jis.

R. Žemaitaičio pareiškimą pasmerkė Izraelio, Vokietijos, Jungtinių Valstijų, Nyderlandų ambasadoriai, aukščiausi šalies pareigūnai. Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo neapykantos skatinimo bei kurstymo.

Pats parlamentaras antradienį BNS sakė teigiamai vertinantis tokį teisėsaugos žingsnį, nes „bus proga dar labiau visuomenei atskleisti, parodyti, kaip Izraelis ir Izraelio vyriausybė, kaip kokie komunistai, bolševikai, griauna kitoje valstybėje, kitoje šalyje mokyklas už Europos Sąjungos (ES) pinigus pastatytas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

sventasis ,

Kaip tie sventieji zydai sukele kara pries ukraina,kaip kai karo vadai tapo zydais,jug zydai sventi, dauguma rusijoje vadai,propagandistai zydai,ka tu i tai atsakysi,kiek vaiku,zmoniu jusu zydai iszude,dar dristi kaltinti visus zmones pats dengdamas savo zydu tautos zmogzudzius, kas dabar daros ukrainoje zydai prisidirbo juodai kartu su rusais,nustok meluoti apie savo zydu sventuma,kur zydai ten karai,neramumai,kas visais laikais karus sukeldavo ,paziurek istorija,

neapsimesk protingu,protingas akiu ndrasko patys prisisike,

O is kokiu zydu isaugo zmogzudziai,kurie zude zmones kas tuos zydus uzaugino //////levitacas,gamze,groznikas,karpis,nachemija,kerbelis,samuilas,plotnikas,frenkelis,bermanas,rapoportas ,jogpda,bidinskis, berkovicius,blchas,breneris,faktorauskas,volfas,feigelsonas,lecinskas,konneris,,,,yra dar daug pavardziu situ zudyku,,gal tu paaiskinsi is kur tie zydai,tu sauki apie zydsaudzius,o ka pasakysi apie tuos zydus kuriu cia pamineti,sitie zude zmones nekaltus,ko tu bijai pripazinti sitie zydai [[[[[ tavo ]]]] gerieji zudykai,tu proto bokste neturi drasos pripazinti kad zydai zude zmones,kiek zydu prisidenge rusu pavardemis isnaikino paciu rusu,gal tau ir ju reikia pavardziu,jeigu nori tau atsiusiu zydu pavardes visas kurie treme,zude zmones ,gal tau dar reikia dokumentu su jusu zydu parasais,

> vanagai ir tie savu .....

Ar tu proto ligonis, ar taip samdomas kvailys? Na iš tokiu ir išaugo anais laikais zydšaudziai, o dabar tokie vatnikai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS