L. Balsys: viešumo prasme šie rinkimai Žaliųjų partijai yra labai naudingi | KaunoDiena.lt

L. BALSYS: VIEŠUMO PRASME ŠIE RINKIMAI ŽALIŲJŲ PARTIJAI YRA LABAI NAUDINGI

  • 0

Antros parlamentaro kadencijos siekiantis Žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys sako, kad nelaikys pralaimėjimu, jeigu partijai nepavyks laimėti nė vieno mandato vienmandatėse apygardose, o partija neperžengs 5 proc. ribos.

„Nemanau, kad partijai tai bus pralaimėjimas. Tai realiai mūsų pirmasis bandymas su partija dalyvauti rinkimuose. Pamatysime, kaip mus realiai vertina žmonės tokioje realioje rinkimų kovoje ir rinkimų sąlygomis, kiek jų mus remia. Tai leis suprasti, kiek žaliosios idėjos yra Lietuvoje prigijusios“, – BNS sakė L.Balsys.

Jis tikisi, kad partijai pavyks susirinkti 3 proc. rinkėjų balsų.

„Jeigu nei aš vienmandatėje nepraeičiau, nei surinktume partija tų 5 proc., manau, kad užtikrintai perlipsime 3 proc. ribą ir tapsime galėsiančia į valstybės paramą pretenduoti partija, politiniame lauke stiprėsiančia partija“, – sakė politikas.

„Nekeliame tikslo bet kokia kaina papulti į Seimą. Ateisime į Seimą su frakcija palaipsniui. Jeigu ne per šiuos rinkimus, tai tikrai gali atsitikti per kitus rinkimus“, – pridūrė L.Balsys.

Pasak jo, partijai šiuose rinkimuose daugiau balsų gauti galėjo padėti diskusijos socialiniuose tinkluose.

„Vyko labai didelis ir masiškas jaunimo susidomėjimas rinkimais ir vyko didelė virtuali diskusija, už ką balsuoti. Nemaža dalis – buvę liberalų rinkėjai. Jie atvirai deklaravo savo pasimetimą, ieškojo kam paskyrus savo balsą. Ir nemaža dalis tarpusavyje diskutuodavo apie žaliuosius, aiškinosi, kuo skiriasi vieni žalieji nuo kitų (nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – BNS). Tai vertinu labai teigiamai, šis procesas mums gali išeiti į naudą ir mums viešumo prasme šie rinkimai yra labai naudingi“, – sakė L.Balsys.

Žaliųjų partijos fiasko atveju L.Balsys sako neskubėsiąs trauktis iš partijos vadovų. Partijos suvažiavimas vyks salio 29 dieną. 

Pasak L.Balsio, šįkart rinkėjų aktyvumas mažesnis negu prieš ketverius metus buvo todėl, kad tada kartu su Seimo rinkimais vyko referendumas dėl atominės elektrinės statybos, todėl daugiau rinkėjų atėjo pareikšti savo valią.

„Tai buvo didžiulis žmonėms stimulas ateiti (į Seimo rinkimus – BNS), bet kai nėra tokių papildomų įvykių, beveik 50 proc. aktyvumas yra normalus. Nėra jokio ažiotažo, nėra ekstremalių situacijų, kurios verstų žmones labai aktyviai ateitų balsuoti“, – teigė jis.

L.Balsys į Seimą kandidatuoja Vilniaus Panerių vienmandatėje apygardoje.

Šiuo metu Žaliųjų partijai Seime atstovauja vienintelis L.Balsys.  

Prieš ketverius metus L.Balsys kaip save išsikėlęs į Seimą pateko antrame ture nugalėjęs konservatorę Danutę Bekintienę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS