Lenkijos ir Lietuvos lyderiai: NATO išliko aktyvus ir ambicingas aljansas | KaunoDiena.lt

LENKIJOS IR LIETUVOS LYDERIAI: NATO IŠLIKO AKTYVUS IR AMBICINGAS ALJANSAS

Ketvirtadienį su prezidentu Gitanu Nausėda susitikęs Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda sako, kad judviejų pozicijos dėl paramos NATO sutampa. Abiejų šalių vadovų teigimu, NATO neištiko Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono įvardinta „smegenų mirtis“.

Priešingai, sutartinai tvirtina kaimyninių valstybių lyderiai, NATO išgyvena puikų istorinį laikotarpį.

„Turbūt absoliuti dauguma (NATO narių. – ELTA) lyderių rezervuotai žiūri į tokią mintį, kad NATO ištiko „smegenų mirtis“. Aš mėgstu sakyti, kad organizacijos negali ištikti „smegenų mirtis“ tol, kol atskirų jos dalyvių neištinka „smegenų mirtis“. Tad tikrai su Lenkijos prezidentu galime ranką prie širdies pridėję pasakyti, kad nei Lenkijos, nei Lietuvos, kaip NATO narių, mirtis neištiko. Atvirkščiai, mes puoselėjame labai konkrečius ir ambicingus planus stiprinti savo bendradarbiavimą ateityje“, – ketvirtadienio vakarą Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

„Labai džiaugiamės Lenkijos sėkme, kuomet ji praneša apie tai, kad tūkstantis papildomų JAV karių bus dislokuoti Lenkijos teritorijoje“, – pridūrė Lietuvos vadovas.

G. Nausėdai savo ruožtu antrino Lenkijos prezidentas. Jo teigimu, NATO yra net labai gyvybinga.

„Nematau, kad NATO turėtų problemų dėl savo gyvybingumo. Aš net sakyčiau, kad tai, ką stebime santykiuose tarp Lenkijos ir JAV, tai karinis bendradarbiavimas, JAV karių skaičiaus didėjimas Lenkijoje (...) Tai parodo, kad NATO yra labai gyvybinga organizacija ir nuosekliai įgyvendina savo politiką... Nematau konkrečios problemos“, – sakė A. Duda.

„Kiekvienas politikas turi savų ambicijų. Tad jei kam nors nepavyksta tų ambicijų įgyvendinti – tai jų problema, o į NATO reikia žiūrėti objektyviai“, – pridūrė Lenkijos prezidentas, galvoje, ko gero, turėdamas Prancūzijos prezidento deklaruojamas idėjas.

„NATO gyvena gerai, daug geriau nei gyveno devintajame dešimtmetyje... viskas vyksta puikiai“, – apibendrino A. Duda.

 

GALERIJA

  • Andrzejus Duda
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Petras Mureika: ekspol.pareig......

nato-bato - agresyvus aljansas, tai rodo jo atlikti negatyvūs darbai... Lietuvos tauta nebalsavo už šią gaują, tai padarė parsidavėliai - LR seimas... prieš nato balsavo mažuma, jų tarpe ir tuometinis eksseimo narys Vytautas Šustauskas...

laikas keisti plokštelę

NATO.......pinigų plovimo galinga mašina......mulkina laiudį .....rusai puls....

va taip

NATOI šalys savo ekonominiu ir kariniu potencialu keliais kartais viršija Rusijos galimybes, - ko dar reikia? Imkit ir sutrypkit tą "agresore" Rusija, o kai jos nebebus, susirasite , ar sugalvosite kitą pasaulinį baubą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS