Lenkijos prezidentas atvyko į Lietuvą pagerbti sukilėlių vadų | KaunoDiena.lt

LENKIJOS PREZIDENTAS ATVYKO Į LIETUVĄ PAGERBTI SUKILĖLIŲ VADŲ

Į Lietuvą dviejų dienų vizito atvyko Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

A. Dudą skraidinęs lėktuvas ketvirtadienį popiet nusileido Vilniaus oro uoste, BNS patvirtino Lenkijos ambasados Lietuvoje atstovė Malgožata Mozyro.

Lenkų delegaciją pasitiko krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

A. Duda ketvirtadienį susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, o penktadienį dalyvaus XIX a. sukilėlių vadų palaidojimo ceremonijoje.

G. Nausėda ir A. Duda aptars politinius ir ekonominius santykius, regioninio ir energetinio saugumo klausimus, bendradarbiavimą NATO, Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės darbotvarkes, pranešė Lietuvos prezidentūra.

Lenkijos prezidento darbotvarkėje buvo numatytas mandagumo susitikimas su premjeru Sauliumi Skverneliu, tačiau jis abipusiu sutarimu buvo atidėtas, BNS ketvirtadienį sakė ministro pirmininko atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

S. Skvernelis ketvirtadienį yra pasiėmęs nedarbingumą.

Penktadienį Lietuvos ir Lenkijos prezidentai bei jų sutuoktinės dalyvaus sukilimo vadų Zigmanto Sierakausko ir Konstantino Kalinausko bei dar 18 sukilėlių palaidojimo renginiuose Vilniuje.

Į ceremoniją taip pat atvyks Baltarusijos vicepremjeras Igoris Petrišenka, Latvijos ir Ukrainos vyriausybių atstovai.

Lietuvos ir Lenkijos sukilimas prieš Rusijos imperiją vyko 1863-1864 metais. Sukilimo vadams 1864 metais buvo įvykdyta mirties bausmė. Palaikai rasti 2017 metais tvarkant Gedimino kalno šlaitus.

A. Duda ketvirtadienį taip pat vyks padėti vainiko Lenkijos maršalo Juzefo Pilsudskio mauzoliejuje Rasų kapinėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Alis...

niekaip negali sutvarkyti užsienio veikėjų pavardžių rašymo mūsų lietuvninkai... Malgožata... Andrzejus ar Andžėjus?.. Trumpas ar Trampas?... kalbininkai... tai būkit nuoseklūs galų-gale... lietuvių kalboje kaip rašome taip ir skaitome... o originalą galima parašyti skliausteliuose... ar supratot, didieji kalbininkai?.. todėl ir prezidentas Trampas tapo trumpu... atsiprašau, Trumpu iš didžiosios raidės... pasityčiojimas ir tiek...

Alis...

o tai kodėl kaimyninio prezidento Lukašenkos nepakvietė?..

o

kaip tautos /isrinktieji/? zingeris ir kt atstovai ar dalyvavo ar vel turistauja o gal f kuklizyduke neleido jam dalyvaut tai kokiu velniu jie sedi musu MM saskaita ? nes visa si kontingenta /parsiveze gensekas AA kurio epopeja tese /joskilnybe/ kgbruspaslaptis .magnute/ kuri siandien niekur neprilimpa?.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS