Liberalai patvirtino kandidatus naujuose rinkimuose | KaunoDiena.lt

LIBERALAI PATVIRTINO KANDIDATUS NAUJUOSE RINKIMUOSE

  • 1

Liberalų sąjūdis šeštadienį Vilniuje patvirtino kandidatus rinkimuose į Seimą Varėnos-Eišiškių apygardoje bei kandidatus į savivaldą Trakuose, Širvintose ir Šilutėje.

Kandidatu į Seimą Varėnos-Eišiškių apygardoje patvirtintas Juozas Baublys. Kandidatu Širvintų rajono mero rinkimuose partija patvirtino Darių Valkauską, Trakų rajono mero rinkimuose - Editą Rudelienę, Šilutės rajono mero rinkimuose - Joną Jatautą.

Partija taip pat patvirtino kandidatų sąrašus pakartotinuose Trakų ir Šilutės rajonų savivaldybių rinkimuose.

Kandidatą į Seimą Varėnos-Eišiškių apygardoje Liberalų sąjūdžio taryba kėlė vietoje savo atstovo Algio Kašėtos, kuris laimėjo Varėnos mero rinkimus. Trakų bei Šilutės rajonuose savivaldybėse rinkimai vyksta Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl šiurkščių pažeidimų anuliavus visus savivaldos rinkimų rezultatus. Širvintose anuliuoti tik mero rinkimų rezultatai.

Seimo rinkimai vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje, pakartotiniai Širvintų rajono mero bei Trakų rajono mero ir savivaldybės tarybos rinkimai vyks birželio 7 dieną. Pakartotiniai Šilutės rajono mero bei savivaldybės tarybos rinkimai vyks birželio 21 dieną.

Savivaldybių tarybų rinkimai kovą liberalams buvo sėkmingi - partija ne tik padidino savo mandatų skaičių tarybose, tačiau ir laimėjo merų postus dviejuose didžiuosiuose miestuose: Vilniui vadovaus Remigijus Šimašius, o Klaipėdai - ligšiolinis meras Vytautas Gbrubliauskas.

Liberalų sąjūdis savivaldos rinkimuose laimėjo devynis merų postus, iš viso gavo 217 mandatų. Per ankstesnius rinkimus 2011 metais liberalai tenkinosi 98 mandatais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NA NA

įsiveržė su vėjo pinigais į seimą ,kaip pažadukai ,pažiūrėsim , kiek jie laiko pus miglą žmonėms ir kiek laiko kabins makaronus ,,,,sėkmės liberalizuoti pažadus ,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS