Liberalai susitiko su A. Dulkiu: išsakė abejones dėl sveikatos reformos ir pokyčių Plungės ligoninėje | KaunoDiena.lt

LIBERALAI SUSITIKO SU A. DULKIU: IŠSAKĖ ABEJONES DĖL SVEIKATOS REFORMOS IR POKYČIŲ PLUNGĖS LIGONINĖJE

Su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu antradienį susitikę liberalai aptarė sveikatos reformą ir su ja susijusius klausimus. Pasak liberalų frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo, susitikime daugiausia dėmesio buvo skirta ketinimui uždaryti chirurgijos skyrių Plungės ligoninėje.

„Kai kuriose rajoninėse ligoninėse, konkrečiai – Plungėje, jau uždarytas vaikų skyrius. Dabar Plungės chirurginis skyrius vykdo 1750 operacijų per metus, vietoje reikalaujamų 1100, bet jiems siūloma 30 proc. mažinti dar ir chirurginių vietų skaičių, operacijų skaičių irgi 30 proc. Kodėl?“ – pokalbio turiniu dalijosi liberalas E. Gentvilas.

„Kodėl reikia mažinti, jei yra stiprus chirurginis skyrius? Plungės ligoninė iki šiol vykdo visus reikalavimus ir kriterijus, labai gerai atrodo chirurginis skyrius – turbūt, net per gerai. Tai tokia reforma truputį kelia pasipiktinimą. Tai skamba kaip didmiesčių problemų sprendimas. Taip neturi būti“, – pabrėžė jis.

Anot E. Gentvilo, apskritai pokalbis su A. Dulkiu praėjo konstruktyviai – frakcija jaučia, kad į siūlymus buvo reaguojama.

„Skirtingų požiūrių buvo, bet pokalbis šiaip buvo labai dalykiškas. Ministras 4–6 kartus pasakė – tikrai dar kartą pakeitimus peržiūrėsime ir įsiklausysime. Ministras turi geras ausis ir gerai girdi“, – pridūrė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad A. Dulkio vadovaujamos Sveikatos apsaugos ministerijos vykdomą sveikatos reformą kritikuoja ir opozicinės partijos. Socialdemokratų atstovai jau du kartus ragino stabdyti prasidėjusią pertvarką. Be to, socialdemokratai ragina pradėti išsamų ir viešą reformos svarstymą, atlikti įrodymais grįstą vertinimą.

Sveikatos reforma vadinamas sveikatos centrų kūrimas. Lietuvos savivaldybės šiuo metu gali nuspręsti steigti sveikatos centrus, kuriuose būtų suteikiama bent 80 proc. bazinių sveikatos priežiūros paslaugų. Savivaldybės sprendimus dėl sveikatos centrų kūrimo jungiant viešąsias arba privačias gydymo įstaigas turės priimti iki šių metų pabaigos.

Sveikatos centre bendradarbiavimo pagrindu turėtų būti sujungtos visuomenės sveikatos, pirminės ambulatorinės, pirminio lygio stacionarinės, antrinio lygio ambulatorinės, vidaus ligų (terapinio profilio) ir skubiosios medicinos pagalbos paslaugos, tačiau jų spektras savivaldybėse skirsis, priklausomai nuo kiekvienos dydžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaip tefteliu kalycyjas ministras

taip skandalas

jo

du daktarai nusizude turbut del gero dulkio vadovavimo...

kaimietė

Kam reikalinga ta provincija,greičiau senesni išmirs,o jaunesni iškeliaus į užsienį ir valdžiai bus ramu ypač,kai sveikatai vadovauja ne medikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS