Liberalų sąjūdis renka pirmininką: antrame ture kaunasi dvi moterys | KaunoDiena.lt

LIBERALŲ SĄJŪDIS RENKA PIRMININKĄ: ANTRAME TURE KAUNASI DVI MOTERYS

Liberalų sąjūdis ketvirtadienį pradeda balsavimą partijos pirmininko rinkimų antrajame ture.

Šeštadienį partijos suvažiavimo metu bus skelbiami elektroniniu būdu organizuoto Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimų balsavimo rezultatai, Eltą informavo dabartinis liberalų pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

„(Balsavimas. – ELTA) prasideda ketvirtadienį 9 valandą ir tęsiasi iki šeštadienio, 21 dienos, 15 valandos. (…) Suvažiavimo darbotvarkėje yra numatyta balsavimo pabaiga, ir tada paskelbiama partijos pirmininkė“, – sakė E. Gentvilas.

Dėl partijos pirmininkės posto varžosi parlamentarė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Trakų rajono merė Edita Rudelienė.

Praėjusią savaitę Seime susirinkę liberalai išsiaiškino, kad po penkių dienų elektroninio balsavimo partijos pirmininko rinkimuose prireiks antrojo turo, nes nė vienas kandidatas nesurinko daugiau nei trečdalio liberalų, turinčių balso teisę, palaikymo.

Daugiausiai balsų pirmajame ture surinko liberalų frakcijos Seime seniūnė V. Čmilytė-Nielsen. Iki absoliučios pergalės ir laimėjimo jau pirmajame ture jai trūko keturių balsų – už ją balsavo 679 (73,48 proc.) liberalai, o E. Rudelienė liko antroje vietoje su 131 balsu (14,18 proc. balsavusiųjų).

Dar liepos pradžioje E. Gentvilas informavo, kad perrinkimo Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose nesieks, nes teigė manąs, kad savo darbą partijos lyderio pareigose jau atliko.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Kada turgus sąjūdžiu pasivadino?.. :/

Anonimas

O kokiais ginklais kaunasi ir ar iki mirties ? Kokia TV transliuoja kautynes ?

Pakeis šukuoseną

Gal Čmilytė plaukus išsiplaus, patapusi pirmininke
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS