Lietuva ir dar 10 NATO šalių svarsto kartu pirkti karinę amuniciją | KaunoDiena.lt

LIETUVA IR DAR 10 NATO ŠALIŲ SVARSTO KARTU PIRKTI KARINĘ AMUNICIJĄ

  • 6

Lietuva ir dar 10 NATO šalių bei Aljansui nepriklausanti Suomija svarsto ateityje bendrai pirkti kritinę sausumos pajėgų amuniciją.

Didesniais pirkimais bus siekiama užsitikrinti mažesnę kainą.

Atitinkamą ketinimų protokolą Briuselyje ketvirtadienį pasirašė Lietuvos, Belgijos, Danijos, Graikijos,  Latvijos,  Ispanijos,  Lenkijos, Prancūzijos,  Slovakijos,  Slovėnijos, Turkijos ir NATO partnerės Suomijos  gynybos ministrai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Anot ministerijos, ilgalaikėje perspektyvoje  planuojama  suvienodinti inventorių ir galbūt įgyvendinti sprendimus dėl bendro amunicijos saugojimo ir apsikeitimo tarpusavyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

senelis

Ukrainai dovanoja, o sau perka?Kad vėl galėtų dovanot?Matyt geras gešeftas

Olekas

Lietuvos karinė žvalgyba teigia, kad per „Zapad“ pratybas Rusija ir Baltarusija simuliuos karinį konfliktą su NATO, per jas galimos provokacijos pasienyje. Lietuvos specialistai teigė, kad karinė įranga, planuojama dalyvauti Baltarusijos nepriklausomybės dienos parade, pasiliks šalyje iki rudens ir busnaudojama „Zapad“ pratybose. Rusija būtent dislokuos Minske sraigtasparnius KA-52, Baranovičiuose universalius kovos lėktuvus Suchoj Su-30, ir Bobrujske naikintuvus–bombonešius Su-34 http://kariai.lt/lietuvos-kariuomene/forum/forum_viewtopic.php?23090.0

...

O rusiški ginklai bus perkami?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS