Lietuva ir Ukraina sutarė bendradarbiauti gynybos ir saugumo srityje | KaunoDiena.lt

LIETUVA IR UKRAINA SUTARĖ BENDRADARBIAUTI GYNYBOS IR SAUGUMO SRITYJE

  • 7

Lietuvos ir Ukrainos gynybos ir saugumo pramonės atstovai sutarė bendradarbiauti vystant dabartines ir kuriant naujas technologijas.

Trečiadienį Vilniuje pasirašytas tai numatantis memorandumas, pranešė Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacija (LGSPA).

„Susitarta kurti pridėtinę vertę Ukrainoje ir Lietuvoje, vystant autonomines, kibernetinio saugumo, išminavimo, bepiločių orlaivių bei kitas gynybos ir saugumo sistemas bei technologijas, taip pat kuriant naujus produktus“, – teigiama memorandume, kurį pasirašė Ukrainos strateginės pramonės viceministras Sergijus Bojevas ir LGSPA direktorius Vaidas Sabaliauskas. 

Anot asociacijos pranešimo, pasirašyti ir pirmieji ketinimų protokolai tarp Lietuvos ir Ukrainos gamintojų.

Protokolus Ukrainos valstybinis ginklų ir karinės įrangos gamintojas „Ukroboronprom“ pasirašė su Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės sektoriaus įmonėmis – išmaniąją sprogmenų inicijavimo sistemą kuriančia „RSI Europe“, ryšio technologijų kūrimo ir inžinerinių sprendimų bendrove „NT Service“, ginklų gamintoja DMEXS ir jutiklių kūrėja „Brolis Semiconductors“.

Tikimasi, kad memorandumas taps geru pagrindu būsimoms deryboms tarp Lietuvos ir Ukrainos gynybos ir saugumo pramonės įmonių, dar labiau sutvirtins šalių partnerystę ir gynybinę galią.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ALGIRDAS.

U R O D A I , AR REIKIA TOKIAS ŽINIAS PLATINTI , su kokiom įstaigom, kokiai progukcijai , matomai gerai maskoliai pamokėjo .

Vagis

Sitas komikas, vazineja maldauja paramos, is kitu valstybiu... O savo turetu neatsisako vardan tautos, bet jem pokui and banderu mircu ir salies.... Pabegs su savo milijardais I demokratiska amerika ir su baideno suneliu koksiuka nukins ir zvenks is debilu remeju

O KĄ DARĖ IKI ŠIOL?

Iki šiol ne bendradarbiavo, o tik vogė, vogė, vogė... naikino ir tebenaikina savo valstybes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS