Lietuva toliau skirs paramą Afganistano pajėgoms | KaunoDiena.lt

LIETUVA TOLIAU SKIRS PARAMĄ AFGANISTANO PAJĖGOMS

  • 9

Patariamojoje NATO misijoje Afganistane dalyvaujanti Lietuva artimiausius trejus metus toliau skirs pinigų su Talibanu kovojančioms šios šalies pajėgoms.

Vyriausybė trečiadienį patvirtino sprendimą Afganistano nacionalinio saugumo pajėgoms išlaikyti ir vystyti 2018–2020 metais skirti po pusę milijono JAV dolerių (beveik 415 tūkst. eurų).

Lėšos bus pervedamos į specialų patikos fondą, kuriam daugiausiai pinigų skiria amerikiečiai. Lietuva po 500 tūkst. dolerių į šį fondą pervesdavo ir anksčiau.

Afganistane NATO nuo 2015 metų vykdo operaciją „Tvirta parama“, jos metu Aljansas apmoko ir remia Afganistano nacionalines pajėgas ir kai kurias ministerijas. Ši misija pakeitė daugiau nei dešimtmetį vykdytą kovinę Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) misiją.

Lietuvos kontingentą Afganistane šiuo metu sudaro apie 29 Lietuvos karių, dauguma jų – štabo karininkai. Kitą savaitę į Afganistaną turėtų būti išlydėta kita karių pamaina, pakeisianti Herate ir Kabule tarnaujančius lietuvius.

Krašto apsaugos ministerija 2017-ųjų pabaigoje pranešė vertinanti galimybes padidinti Lietuvos indėlį misijoje „Tvirta parama“, tačiau konkrečių svarstymų nedetalizavo. Seimas yra leidęs į Afganistaną išsiųsti iki 50-ies Lietuvos karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

gal lietuvos pederastai tuos milijonus

kuriuos taskote afganistano, xoxolu banderu ir kitu bandiugu islaikymuj ---SKIRKIT LIETUVOS PENSININKU PENSIJU KELIMUJ , PEDAGOGU ALGU DIDINIMUJ IR SOCIALIAI REMTINU SEIMU PALAIKYMUJ.......

saulius

Savu veltedziu gvardija islaikyti turime tai dar babaju armijai pinigus tasko.Padlaiziavimas vakarams bet kokia kaina,nesvarbu kad tukstanciai bega nuo skurdo is griuvancios lietuveles

Na

kodel gi nepadejus-patys auksinius saukstus perkam,tualetus beveik ausinius statom,nesvarbu kad 2/3 lietuviu skursta,bet uz tai galim''DIDZIUOTIS'',tipo mes padedam skurstamtiems.Suskiai atsisukit i savo sali,pamatykit savo zmoniu skurda,sutvarkykit savo pilieciu pragyvenimo lygi,tada galesit ''padeti ''ir tai kokaino saliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS