Lietuva Rusijai išsiuntė notą dėl karinių laivų trukdymo laivybai | KaunoDiena.lt

LIETUVA RUSIJAI IŠSIUNTĖ NOTĄ DĖL KARINIŲ LAIVŲ TRUKDYMO LAIVYBAI

  • 1

Užsienio reikalų ministerija (URM) ketvirtadienį pranešė išsiuntusi notą Rusijai dėl pasikartojančių incidentų, kai per karines pratybas Baltijos jūroje trukdomas laivų judėjimas Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje.

Rusijos ambasadai Lietuvoje išsiųstoje notoje išreiškiamas protestas dėl antradienį vėl pasikartojusių Rusijos karinių jūrų pajėgų laivų „trukdymų laivybos laisvei“, teigiama pranešime spaudai.

URM pažymėjo, kad „panašūs incidentai fiksuojami ne pirmą kartą“ ir paragino Rusijos atsakingas institucijas „užtikrinti, kad ateityje taikiai laivybai ir teisėtai ekonominei veiklai Baltijos jūroje nebūtų trukdoma“.

Lietuvos Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad antradienį dėl pratybų Baltijos jūroje Rusijos karinis laivas nurodė keisti kursą Lietuvos civiliniam laivui.

Reaguojant į situaciją, stebėti tolesnių Rusijos karinių laivų veiksmų į jūrą buvo išsiųstas Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Aukštaitis“, kuris Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje užfiksavo du Rusijos karo laivus.

Pastarąjį kartą Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje esantys civiliniai laivai dėl jūroje Rusijos išskirtinėje ekonominėje zonoje vykdomų raketinių šaudymų buvo nukreipinėjami rugsėjo 3 dieną.

KAM nurodė, kad Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje leidžiama plaukti užsienio kariniams laivams, tačiau jie privalo nevaržyti pakrantės valstybės teisių šioje zonoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

smulkme

galima isivaizduot kaip juokesi rusijos politikai gave tokia gresminga nota.o kodel nebuna notu, kai lietuviu vaikus atiduoda norvegu pederastams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS