Lietuva su sąjungininkais perka Ukrainai oro gynybos pajėgumų už 107 mln. eurų | KaunoDiena.lt

LIETUVA SU SĄJUNGININKAIS PERKA UKRAINAI ORO GYNYBOS PAJĖGUMŲ UŽ 107 MLN. EURŲ

  • 0

Lietuva kartu su Jungtine Karalyste, Norvegija, Nyderlandais, Danija, Švedija ir Islandija perka Ukrainai oro gynybos pajėgumų už 107,5 mln. eurų, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lietuvos įnašas siekia 6 mln. eurų.

„Lietuva nuolat suranda įvairių būdų remti Ukrainą. Septynių šalių perkami oro gynybos pajėgumai sustiprins Ukrainos gebėjimą apsaugoti kritinę infrastruktūrą, civilius gyventojus ir karinį personalą“, – pranešime sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Septynių šalių perkami oro gynybos pajėgumai sustiprins Ukrainos gebėjimą apsaugoti kritinę infrastruktūrą, civilius gyventojus ir karinį personalą.

Oro gynybos pajėgumų Ukrainai pirkimas yra pirmasis iš penkių numatomų paramos paketų pagal antrąjį Tarptautinio fondo Ukrainai (angl. International Fund for Ukraine, IFU) pirkimų etapą.

Septynios šalys sąjungininkės ir partnerės į šį Jungtinės Karalystės administruojamą fondą yra surinkusios beveik 608 mln. eurų.

Pirmuoju IFU pirkimų etapu šiuo metu yra gaminami koviniai ir žvalgybiniai dronai, kurie pasieks Ukrainą per šią vasarą.

„IFU yra pavyzdys, kaip bendradarbiaudami su sąjungininkais galime vieningai stiprinti Ukrainą ir kovoti su barbariška Rusijos agresija“, – sakė pranešime cituojamas Jungtinės Karalystės gynybos ministras Benas Wallace’as (Benas Volesas).

IFU administruojanti Jungtinė Karalystė įsipareigojo artimiausiu metu skirti šiam fondui papildomus 292 mln. eurų.

Gairės: KAM, parama Ukrainai, oro gynyba, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS