Lietuvoje ketinama įkurti Europos judėjimą | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE KETINAMA ĮKURTI EUROPOS JUDĖJIMĄ

  • 5

Lietuvoje bus kuriamas Europos judėjimas, veiklą jis galėtų pradėti jau kitąmet, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Šiai iniciatyvai skirtame susitikime Vilniuje sudarytas steigiamasis komitetas, iki kitų metų atliksiantis pasiruošimo darbus.

Susitikime ministerijoje dalyvavo užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius, Tarptautinio Europos judėjimo generalinis sekretorius Petros Fassoulas  (Petras Fasulas) ir Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

A. Zananavičius akcentavo poreikį lietuviškoms nevyriausybinėms organizacijoms (NVO) susiburti į bendraminčių platformą, siekiančią informuoti visuomenę apie Europos Sąjungą (ES) ir Lietuvos narystę joje.

Sutarta, kad Europos judėjimas veiks kaip asociacija, vienijanti NVO, organizacijas, fizinius ir juridinius asmenis, suinteresuotus bendrai konsultuotis ir dirbti komunikacijos, švietimo, analizės, tyrimų ES temomis srityse.

P. Fassoulas teigė, kad toks judėjimas būtų kviečiamas tapti pilnateisiu Tarptautinio Europos judėjimo nariu.

Tarptautinis Europos judėjimas yra 1947 metais įsteigta skėtinė organizacija, vienijanti ES klausimais dirbančias NVO, institucijas, verslo įmones ir pavienius asmenis. Šiuo metu Europos judėjimas veikia 39 Europos valstybėse.

GALERIJA

  • Lietuvoje ketinama įkurti Europos judėjimą
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Specialiai

kuria niekines ir niekam nereikalingas organizacijas kad paslopinti tikrąsiais NVO ir nustumti į užribį iš visuomenės dėmesio centro. Panašiai kaip Klaipėdoje kad dirbtinai visur kišamas ir apdovanojamas nei metų neturintis a'lia bendruomenių darinys pasiimantis ne tik apdovanojimus už darbus kuriu niekad nedarė bet ir besinaudojantis visomis galimomis paramomis bei mero palankumu.

...

Reikia ne kažkokio Gej-žopos judėjimo, o Sąjūdžio Litxit remti.

darmajiedai nerasdami darbo

buriasi y NVO ,,,tarptautinius darmajiedu judejimus,,, kur susirinke bezda ,kavute ,brendy laka ,kliedi aukstom temom uz tai gaudami is savu saliu nemenka atlygy uz oficialu elito valkatavima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS