Lietuvoje lankosi už vertybes ir skaidrumą atsakinga eurokomisarė V. Jourova | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE LANKOSI UŽ VERTYBES IR SKAIDRUMĄ ATSAKINGA EUROKOMISARĖ V. JOUROVA

  • 1

Lietuvoje ketvirtadienį vizitą pradeda už vertybes ir skaidrumą atsakinga Europos Komisijos (EK) pirmininkės pavaduotoja Vera Jourova.

Numatyti jos susitikimai su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, premjere Ingrida Šimonyte, užsienio reikalų, teisingumo, ekonomikos ir inovacijų ministrais.

Bus aptartas Europos demokratijos veiksmų planas, laisvų ir sąžiningų rinkimų, žiniasklaidos laisvės ir kovos su dezinformacija klausimai.

Taip pat bus kalbama apie Europos Komisijos teisės viršenybės Europos Sąjungoje, įskaitant Lietuvą, ataskaitą bei situaciją Baltarusijoje, pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Ketvirtadienį EK vicepirmininkė skaitys pranešimą ir atsakys į Seimo narių klausimus.

Be to, eurokomisarė dar planuoja susitikti su generaline prokurore Nida Grunskiene, laikinąja Lietuvos Aukščiausiojo Teismo vadove, Teisėjų tarybos pirmininke Sigita Rudėnaite, Teisėjų tarybos nariais.

Per susitikimus bus aptariama Europos Komisijos teisės viršenybės ataskaita ir jos skyrius, skirtas Lietuvai, taip pat teisėjų ir teismų nepriklausomumas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

atvyko Briuseline skaidruole su pilnu

glebiu vakaru halturos vertybiu ...lietuvos TS-LGBTQ antro galo ,,elYtas,, su grybu motina ir lansbirkiniu zemakelniu -NEPRIKLAUSOMYBE PRASIKO ,PUSANTRO MILIJONO TAUTIECIU --PRASIKO , DABAR PRASIKINEJA TEISINE NEPRIKLAUSOMYBE -SUKURE NAPAKALTINAMUJU KORUMPUOTU KYSININKU AFERISTU SKAIDRUOLIU TEISEJU MAFIJA.....lietuvoje , priklausancia Briuselio mafiozams...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS