Lietuvoje lankysis JK Bendruomenių Rūmų atstovas T. Tugendhatas | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE LANKYSIS JK BENDRUOMENIŲ RŪMŲ ATSTOVAS T. TUGENDHATAS

  • 0

Į Lietuvą ketvirtadienį atvyksta Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Tomas Tugendhatas, jis domėsis neteisėtos migracijos krize.

Politikas susitiks su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu, taip pat vyks prie valstybės sienos linijos su Baltarusija, lankysis Padvarionių pasienio užkardoje.

Į Lietuvą T. Tugendhatas atvyksta kartu su Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Žygimantu Pavilioniu iš Jūrmalos, kur dalyvavo Baltijos šalių ir Jungtinės Karalystės parlamentų Užsienio reikalų komitetų vadovų susitikime.

„T. Tugendhatas yra griežtas Rusijos valdžios režimo kritikas ir aktyvus demokratinių procesų Rusijoje rėmėjas bei politikas, principingai kalbantis apie Kinijos keliamus iššūkius“, – sakė Ž. Pavilionis.

„Todėl jo vizitas migrantų krizės Lietuvoje metu, taip pat artėjančių „Zapad“ karinių pratybų kontekste ir Lietuvai patiriant Kinijos spaudimą dėl jos vykdomų žmogaus teisių pažeidimų pasmerkimo, turi tiek simbolinę, tiek praktinę reikšmę“, – teigė jis.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS