Lietuvoje vieši už teisingumą atsakingas eurokomisaras D. Reyndersas | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE VIEŠI UŽ TEISINGUMĄ ATSAKINGAS EUROKOMISARAS D. REYNDERSAS

  • 5

Lietuvoje viešintis už teisingumą atsakingas eurokomisaras Didier Reyndersas (Didjė Reindersas) ketvirtadienį su šalies politikais aptars karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos atsakomybės klausimus.

Anot Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje pranešimo, eurokomisaras Vilniuje kalbės apie nuolatinę Europos Sąjungos (ES) paramą Ukrainai įvairiose srityse, Rusijos vykdomus karo nusikaltimus Ukrainoje ir galimą tarptautinį atsaką į juos, konfiskuoto bei įšaldyto Rusijos turto panaudojimą Ukrainos reikmėms.

Taip pat D. Reyndersas žada atkreipti dėmesį į Lietuvos teismų sistemos finansavimą, siekiant užtikrinti jos nepriklausomumą.

Numatyti D. Reynderso susitikimai su premjere Ingrida Šimonyte, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, teisingumo ministre Ewelina Dobrowolska, Konstitucinio Teismo pirmininke Danute Jočiene. Svečias taip pat dalyvaus diskusijoje Vilniaus universitete, apžiūrės Okupacijų ir laisvės kovų muziejų.

Lietuva drauge su Latvija ir Estija pernai spalio viduryje paragino Europos Sąjungą su tarptautiniais partneriais steigti specialųjį tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti. Šalys teigia, kad toks tribunolas leistų patraukti atsakomybėn ir Rusijos vadovybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

eurozopoj teisybe

kaip siknaskylej -sviesybe...

cha cha cha....ha ha ...

lai stipriau praskecia raukus ir giliau kisa ranka iki alkunes ..... tikiuosi ,kad ten ir suras teisingumo likucius [ jis ten pasisilepes nuo konservatlibersosiniu zemakelniu LGBTQ -istu , tuno]

TIESIOG ĮDOMU PASIDARĖ....

Kurioje šiukšlių dėžėje jis suras Lietuvos "teisingumą"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS