Lietuvos ir Turkijos užsienio reikalų ministrai aptarė saugumo klausimus | KaunoDiena.lt

LIETUVOS IR TURKIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAI APTARĖ SAUGUMO KLAUSIMUS

  • 1

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį su Turkijos užsienio reikalų ministru Mevliutu Čavušolu nagrinėjo saugumo klausimus.

Turkijoje susitikę Lietuvos ir Turkijos užsienio reikalų ministrai aptarė pasirengimą artėjančiam NATO viršūnių susitikimui Briuselyje.

„Abi šalys esame Aljanso nariai ir siekiame stiprinti bendradarbiavimą NATO, kartu spręsti aktualius gynybos ir saugumo iššūkius – kovą su terorizmu ir Baltijos regiono oro gynybą“, – sakė ministras L. Linkevičius.

Susitikime aptarti Lietuvos ir Turkijos dvišaliai santykiai, ekonominio bendradarbiavimo apimtys. Lietuvos užsienio reikalų ministras išreiškė paramą Turkijos suartėjimo su ES procesams, akcentavo galimybę pasidalinti Lietuvos institucijų patirtimi ir žiniomis su Turkijos institucijomis, padedant šaliai įgyvendinti svarbias reformas.

Susitikime taip pat aptarta situacija Sirijoje, Irano ir kiti saugumo klausimai. L. Linkevičius pabrėžė svarų Turkijos vaidmenį migracijos klausimu, ypač sprendžiant Sirijos pabėgėlių prieglobsčio šalyje problemas ir šalies pastangas koalicijos kovoje su ISIL.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tegivoja Turkya!

Sultanas su dziaugsmu sutiktu, kad lietuviai prisijungtu prie jo veiklos sirijoje. Juk abu NATO nariai... yra juk 5 straipsnis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS