Lietuvos ir Vokietijos pirmosios ponios aptarė padėtį abiejose šalyse po karantino | KaunoDiena.lt

LIETUVOS IR VOKIETIJOS PIRMOSIOS PONIOS APTARĖ PADĖTĮ ABIEJOSE ŠALYSE PO KARANTINO

  • 11

Ketvirtadienį Diana Nausėdienė vaizdo skambučiu su pirmąja Vokietijos ponia Elke Büdenbender aptarė COVID-19 pandemijos patirtis ir padarinius bei iššūkius, su kuriais susidūrė visas pasaulis.

D. Nausėdienė išsakė nuoširdžią padėką Vokietijai už solidarumą, pandemijos pradžioje padedant iš užsienio parvykti Lietuvos piliečiams, ir pasveikino Vokietiją pradėjus pirmininkavimą ES Tarybai, sakoma pranešime.

Abi ponios džiaugėsi galimybe ne tik tęsti glaudų asmeninį ryšį, bet ir proga aptarti svarbius klausimus – padėtį abiejose šalyse po karantino.

E. Büdenbender susidomėjo D. Nausėdienės iniciatyvomis ir veiklomis per karantiną: LRT pamokėlėmis mažiesiems, potencialių kraujo donorų banko iniciatyva, vaikų fizinio aktyvumo skatinimu bendradarbiaujant su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu.

„Skaitmenizacija ir jos pritaikymas švietimo ir kitose srityse yra puikus ir sektinas pavyzdys“, – gyrė Lietuvą E. Büdenbender.

Pirmosios ponios aptarė galimas bendradarbiavimo kryptis, ypač profesinio mokymo srityje, kurioje Vokietija lyderiauja, taip pat D. Nausėdienės inicijuotą daugiašalę tarptautinę konferenciją, turėjusią įvykti Vilniuje birželio 3 dieną. Joje buvo ketinama aktualizuoti klimato kaitos, socialinę, švietimo problematiką, dalytis gerąja šalių patirtimi.

Abi ponios išsakė tvirtą pasiryžimą tęsti ir glaudžiau plėtoti visas bendradarbiavimo iniciatyvas, atsižvelgdamos į situaciją pasaulyje.

GALERIJA

  • Elke Büdenbender
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Kol vyras su LGBT ženkliuku prieš veidrodį puošiasi ir staiposi ką moteriškei veikti jei ne pliurpti per vaizdo skambuti....

Iz

GRIAZI V KNIAZI

Pilietiškas

Na, ir ką jau jos, yoač mūsiškè, gali... Gal čia toks įdomus jai žaidimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS