Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų vadovai planuoja bendrą vizitą į JAV | KaunoDiena.lt

LIETUVOS, LENKIJOS IR UKRAINOS PARLAMENTŲ VADOVAI PLANUOJA BENDRĄ VIZITĄ Į JAV

  • 5

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų vadovai sausį planuoja bendrą vizitą į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), prisijungti bus kviečiami ir Latvijos bei Estijos kolegos.

„Numatėme bendrą vizitą į JAV, su mūsų bendrais pareiškimais, ir pakviečiam dar dalyvauti prisijungiant mūsų Baltijos seses, Latviją ir Estiją šiam bendram vizitui“, – antradienį per spaudos konferenciją Seime sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Dėl bendro vizito sutarta per Vilniuje šią savaitę vykusią trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinės Asamblėjos sesiją. Į ją atvyko Lenkijos Senato pirmininkas Stanislawas Karczewskis (Stanislavas Karčevskis) ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus.

Pasak V. Pranckiečio, pagrindinė Vilniuje vykusios Asamblėjos sesijos tema buvo Ukrainos situacija, šis klausimas būtų ir svarbiausias vizito į JAV klausimas.

„Vizito tikslas būtų skleisti žinią, kurią čia ir skelbiame, kad mes turime užtikrinti Ukrainos ateitį, mes turime užsitikrinti mūsų saugumą ir gynybą visose šalyse, kurios yra prie Rusijos sienos“, – pažymėjo V. Pranckietis.

Asamblėjos sesijos metu priimta baigiamoji deklaracija, kuria išsakoma parama Ukrainos suverenitetui, nepriklausomybei bei teritorijos vientisumui, o Europos Sąjungos valstybes ragina toliau taikyti sankcijas Rusijai.

Ja dar pasmerkiama Rusijos vykdoma konflikto eskalacija ir militarizacija Azovo jūroje, o Europos Sąjungos narės ir Didžiojo septyneto valstybės raginamos skirti sankcijas Azovo jūroje esantiems Rusijos uostams „dėl jų neteisėtos sąveikos su laikinai okupuoto Krymo teritorijoje esančiais ir Ukrainos valdžios institucijos uždarytais jūrų uostais“.

Deklaracijoje taip pat remiamas siekis dislokuoti Jungtinių Tautų taikos palaikymo misiją Donecke ir Luhanske, įskaitant ir laikinai okupuotas teritorijas.

Parlamentinės Asamblėjos sesijos metu buvo nuspręsta įteigti naują – Saugumo – komitetą.

Sesijos matu dirbo trys Asamblėjos komitetai: Visuomeninio ir kultūrinio bendradarbiavimo, Ukrainos europinės ir euroatlantinės integracijos bei Prekybos ir ekonomikos plėtros, regioninio ir vietinio bendradarbiavimo.

Asamblėją sudaro po dešimt Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo ir Senato bei Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių. Kaip įtvirtinta jos statute, kiekvienos valstybės nacionalinei delegacijai vadovauja tos valstybės parlamento pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Tragedija: kažkada siuntėm delegacijas kad Saulę iš rytų parvežtų, dabar ir vėl, bet iš kitos pusės... žiauru kokie mes šiknalaižiai.

turas

Gerai butu,jei isprasytu is USA,kad kuo daugiau kariu atsiustu i musu regiona,tai zmogbezdzioniai is ruslandijos gal ne tokie egresyvus bus.

tam -,,,matomai,,,

manau Trumpas pasiulys skubiai pasidaryt ABORTA.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS