Lietuvos premjerė JAV aptars paramą Ukrainai, sankcijas Rusijai | KaunoDiena.lt

LIETUVOS PREMJERĖ JAV APTARS PARAMĄ UKRAINAI, SANKCIJAS RUSIJAI

  • 30

Premjerė Ingrida Šimonytė pradeda darbo vizitą Jungtinėse Valstijose, kur aptars paramą Ukrainai ir sankcijų Rusijai bei Baltarusijai stiprinimą.

Pirmadienį ji lankysis Pensilvanijos nacionalinės gvardijos mokymo centre „Fort Indiantown Gap“, bendraus su šios gvardijos vadu generolu majoru Marku J. Schindleriu (Marku Šindleriu), susitiks su Pensilvanijos valstijos gubernatoriumi Tomu Wolfu (Tomu Vulfu).

Vašingtone suplanuoti jos susitikimai su JAV viceprezidente Kamala Harris, šalies Senato ir Atstovų Rūmų nariais, JAV lietuvių bendruomene Vašingtone, žydų organizacijų atstovais.

Anot Vyriausybės Spaudos tarnybos, bus aptarti Lietuvos ir JAV dvišaliai santykiai, ypatingą dėmesį skiriant bendradarbiavimui saugumo ir gynybos srityse, parama Ukrainai ir sankcijų Rusijai bei Baltarusijai stiprinimas, ilgalaikė NATO adaptacija ir artėjantis NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, demokratinių šalių atsparumas autokratinių režimų keliamiems iššūkiams.

JAV I. Šimonytei bus įteiktas buvusios JAV valstybės sekretorės Madeleine'os K. Albright (Madlenos Olbrait) vardo Demokratijos apdovanojimas.

Premjerė taip pat dalyvaus ASPEN rengiamoje saugumo konferencijoje Vašingtone, lankysis Holokausto ir Komunizmo aukų muziejuose, duos interviu JAV žiniasklaidai.

Lietuvos premjerė Jungtinėse Valstijose viešės iki ketvirtadienio.

I. Šimonytės vizitas į JAV planuotas birželį, tačiau tuomet jis atšauktas Vyriausybės vadovei susirgus COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

klausimas PIŠINEI

kas ir kokias sankcijas pritaikė žudikams Irake?Ar nepritaaikė? O kodėl nepritaikė - žudikai buvo savi natosai?Tai esat tokie patys žudikai, nieko negeresni už putiną.

Anonimas

Keista...20 valstybių atsisakė pripažint jog RUSIJA YRA AGRIASIVI IR TT....KO GERA JAV IR RUSIJOS KARAS PERSIMES Į PRIBALTIJOS žemes.....PERSISOTINO IR KVAILIUOJA.....

>puiku

tu jau visai nukvaišai ir realybėj nesigaudai ar tyčia ,,užmiršti" kaip ką tik nuskambėjo šitos šlykštynės skandalas su 50 000(valstybės pinigų!) kuriuos metė į pagiriamojo straipsnio užsienio žiniasklaidoj pirkimą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS